100 personer samlades när Evolve hade kickoff i Nässjö

2 min läsning Publicerad 4 september 2023

Nu har startskottet gått för Evolve – det nya utvecklingsprojektet för näringslivet i Jönköpings län. I fredags samlades de medverkande företagen för kickoff i Nässjö.

 • data-srcset

  Ett hundratal personer samlades på Hotell Högland i Nässjö för att sjösätta Evolve-projektet.

 • data-srcset data-srcset

  Hans-Inge Almgren är projektledare för det treåriga Evolve-projektet.

 • data-srcset data-srcset

  Leona Achtenhagen från Jönköping International Business School och Anna Carendi från Hållbarhetsteamet är två av de superproffs som kommer att guida de medverkande företagen i sitt hållbarhets- och affärsutvecklingsarbete.

  +3
 • data-srcset

  Anton Claesson och Per Walfridsson från ByggArvid passade på att prata med Magnus Penker i pausen.

 • data-srcset

  Tord Thunman, Innovation 360, i samspråk med David Oskarsson och Claes Adelin från TURAB.

 • data-srcset

  Christoffer Eklöf och Morgan Andersson från Grimstorps Byggkomponenter.

 • Den 1 september sjösattes utvecklingsprojektet Evolve på Hotell Högland i Nässjö. Klicka på bildspelet för att se glimtar från dagen.

Syftet med Evolve är att vässa företagens konkurrenskraft med hjälp av hållbara affärsstrategier. Hela 31 företag kommer att delta i det treåriga projektet.

– Det är en dynamisk mix av tillverknings-, entreprenad- och logistikföretag som tillsammans representerar hela kedjan med dess olika hållbarhetsaspekter, säger projektledare Hans-Inge Almgren som är förtjust över den entusiastiska uppslutningen. 

Bakom satsningen står kommunernas näringslivsenheter i Nässjö, Vaggeryd och Jönköping. Projektet finansieras, förutom av de tre deltagande kommunerna, med medel från Tillväxtverket och Region Jönköpings län.

Närmast väntar en kartläggning av deltagarnas individuella behov inom hållbar affärsutveckling. Redan i början av oktober är det dags för en första bootcamp på temat  ”Omvärld, innovation, utveckling och affärsplan” med efterföljande coachning. Till sitt förfogande kommer företagen att ha ledande expertis och konsulter inom strategiskt viktiga områden.

– Även Tekniska högskolan i Jönköping, Jönköping International Business School och RISE stöttar med sina unika kompetenser, säger Hans-Inge Almgren.

– Det ska bli otroligt roligt att få följa våra företag på den här utvecklingsresan!

Varför vill ni utvecklas med Evolve?

Vår bransch är oerhört miljöpåverkande och vi vill verkligen göra den här omställningen. Men hur ska vi tänka? Vad kan vi göra? Vi ser Evolve som en möjlighet att få inspiration och verktyg för vårt vidare arbete.

Katarina Wetterholm, Höglands Logistik, Nässjö

Hållbarhet är ett av våra stora fokusområden. Det är viktigt för bolaget, för kommunen vi verkar i och för vår omvärld. Förhoppningen är att Evolve ska hjälpa oss att vara innovativa och tänja på gränserna. Vi vill visa att det går!

Richard Nordin, GT Steel Construction, Vaggeryd

För oss är Evolve viktigt för att hitta nya sätt att utveckla vår logistik. Det är också ett utmärkt tillfälle att nätverka och hitta nya samarbetspartners, så att vi kan skapa förbättringar tillsammans.

Cina Frenzel och Anton Zerat, Elgiganten Logistik, Jönköping

Hållbarhet är ett fokusområde för oss och vi hoppas att vi ska lära oss för framtiden och utvecklas genom det här projektet. Evolve erbjuder också en möjlighet att nätverka med andra företag som gör samma tillväxtresa.

Tone Johnsen, HAGS, Aneby 

Hela listan över företag som deltar i Evolve

Anders Johanssons Åkeri AB
ByggArvid
Byggkompaniet
Byggnadsfirma Lundberg & Carlsson
CNC-snickerier
e-motions Europe
Emotion Logistics
Efrema AB
Eldon Installation
Elgiganten Logistik
Expodul Inredningar
Gnosjö Trafik
Grimstorps Byggkomponenter
GT Steel Construction
HAGS Aneby
Höglandets Kompressorservice
Höglands Logistik
Internordic Bearings
Lagerservice
Lanab Group
Lingmerths Group
Melin & Carlsson Hydraulic AB
Pelly Group
PGF Terminal AB
Procab
Ragnars Inredningar
Sandahlsbolagen Sweden AB
Snellman Sverige AB / Petfood
Spobik
TURAB
Wigells Stolfabrik