Jimmy är ny VD på Forserum Safety Glass

3 min läsning Publicerad 7 september 2023

Att medarbetarna ska få chansen att utvecklas och göra karriär är viktigt i alla företag – men Forserum Safety Glass tar det till nästa nivå. Nya VDn Jimmy Ström började i produktionen när han gick i skolan. Nu ska han leda en levnadsglad 20-åring in i vuxenlivet.

Jimmy Ström är ny VD för Forserum Safety Glass och är ett gott exempel på hur man kan göra karriär inom företaget. 
Färgat glas och glas med bilder är några exempel på olika typer av specialglas som tillverkas av FSG. 
Säkerhetsglas som håller att luta sig mot eller att gå på är en av specialiteterna.

I år firar Forserum Safety Glass 20 år som företag. Ett firande som har märkts både på företaget och i samhället. I våras bjöd FSG in till ett välbesökt Öppet Hus och personalen fick en alldeles egen present i form av konferens och workshop på Kosta Boda Art Hotel.

– Firandet har inneburit en rejäl energikick och vi är verkligen laddade för framtiden, konstaterar Jimmy Ström som också började i sin nya VD-roll i våras. 

Jimmy började jobba på FSG 2006, när han gick i gymnasiet.

– Jag jobbade extra här på loven och hoppade in lite extra när det behövdes. När jag tog studenten 2010 började jag arbeta heltid i produktionen. Efter ett tag hoppade jag på ett erbjudande om att hjälpa till med orderregistrering och insåg att det här med försäljning var min grej, förklarar Jimmy.

2019 blev han försäljningschef och nu är det alltså han som ska styra ett av marknadens ledande planglasföretag mot fortsatta framgångar. I ryggen har han en verksamhet som slog omsättningsrekord 2022.

– Visst påverkades även vår omsättning av inflationen, men med 153 miljoner i omsättning förra året så var det helt klart vårt bästa år hittills, säger Jimmy som i dag har ett 70-tal medarbetare i företaget.

Investerar kraftigt

Forserum Safety Glass är en glasgrossist som utvecklar och producerar produkter av förädlat planglas. Framför allt handlar det om glas som används i byggnader; till exempel kontorsväggar, trappräcken, duschdörrar och balkongräcken som kundanpassas för att möta både funktionella och estetiska behov. I FSGs erbjudande ingår skydds-, säkerhets-, brand- och isolerglas samt en rad olika dekorativa behandlingar med färg, print och insynsskydd. Bland kunderna finns glasmästerier, fasadtillverkare, balkongtillverkare och arkitekter.  

Den direkta kopplingen till byggbranschen är naturligtvis ett orosmoment just nu, men Jimmy ser ändå ljust på framtiden. 

– Självklart är vi ödmjuka inför utmaningarna men målet är att vi ska fortsätta att växa organiskt och vara lönsamma. Vi kommer också att fullfölja den investeringsplan som vi driver just nu. 2022 har vi investerat cirka 15 miljoner i ny utrusning som gör att vi kan erbjuda unika produkter inom design och insynsskydd och mer kommer det att bli. 

En ny CNC-maskin samt en glasugn som gör det möjligt att böja glas, samt en lamineringsugn för laminering av olika material inuti glaset är några av investeringarna. Totalt har FSG investerat ca 160 miljoner i nya maskiner sedan starten.

Kompetens en framtidsfråga

Att fortsatt erbjuda medarbetarna möjlighet till delaktighet och utveckling är nyckelstrategin inför framtiden. 

– Vi ska alltid vara det nära företaget med familjär känsla, som bryr sig om sina kunder och medarbetare och som man gärna vill jobba på. Har du ett förbättringsförslag så ska du alltid bli lyssnad på hos oss. Vi kommer att göra vårt bästa för att vara transparenta och tydliga kring vad som händer. Även om det blir tuffa tider så kommer vi att göra vårt yttersta för att behålla personal. Den här branschen kräver yrkeserfarenhet och skicklighet. Att behålla kompetensen är otroligt viktigt för oss, säger Jimmy Ström som menar att ägarskapet underlättar.

Sedan 2019 har Forserum Safety Glass nya majoritetsägare i form av  Göteborgsbaserade Draft Invest.

– Det har blivit en bra symbios mellan de nya majoritetsägarna och ägarna som grundade FSG. I ryggen har vi kapitalstarka ägare med ett genuint och långsiktigt intresse i vår verksamhet. Ägarna har också erfarenhet av och kunskap om den bransch som vi verkar i och delar vår investeringsvilja och positiva framtidssyn. Det är klart att man har roligt på jobbet då!