Nytt investmentbolag med Ulf Rostedt och Samuel Wingren i ledning

2 min läsning Publicerad 31 januari 2024

Huset invest har sedan starten vuxit kraftigt och startar nu, tillsammans med Ulf Rostedt och Samuel Wingren, ett investmentbolag med inriktning mot industrisegmentet. Initialt kommer Huset Invests verksamheter Eldon installation och HT Ställverk, belägna i Nässjö, samt Target Enclosure att ingå i den nya verksamheten.

Ulf Rosted och Samuel Wingren tillsammans med Huset Invest vd Niclas Ekblad i mitten.

Huset industri är namnet på det nya investmentbolaget. Tillsammans bildar Ulf och Samuel bolagets ledning. De går också in som delägare i verksamheten och Ulf kommer tillträda rollen som vd för Eldon Installation, bolaget som i dagsläget är investeringsområdets största verksamhet.

Såväl Ulf som Samuel har en gedigen erfarenhet inom företags- och affärsutveckling och har genom åren framgångsrikt drivit tillväxt i sina tidigare roller. Ulf kommer närmast från rollen som vd för Herenco Invest och har tidigare bland annat haft rollen som VD och Koncernchef på ITAB. Samuel kommer närmast från egen verksamhet och har tidigare innehaft flera roller som CFO och Controller, bland annat på ITAB och Isaksson Gruppen.

– Jag har känt Ulf och Samuel sedan långt tillbaka, och är mycket glad över att få arbeta tillsammans med dem i denna nya satsning. De har ett gediget kunnande om affärsutveckling som kommer att bidra positivt till Huset invests utveckling och de delar även våra värderingar, säger Niclas Ekblad, vd Huset invest.

– Det skall bli spännande att tillträda rollen som ansvarig för Huset industri och tillsammans med Samuel utveckla såväl de befintliga verksamheterna som att förvärva kompletterande verksamheter och på så sätt bygga upp en stark industriverksamhet. Att göra detta det tillsammans med Huset invest känns väldigt stimulerande och rätt med tanke på vår gemensamma syn på företagskultur och hur man tillsammans med företagsledningarna bygger framgångsrika verksamheter, säger Ulf Rostedt, vd Huset industri.

Om Huset invest

Huset invest är ett investmentbolag med rötterna i Jönköping. Sedan starten för sex år sedan har bolaget utvecklats väldigt väl och omsätter idag cirka 1,5 Mdr kronor. Deras målsättning är att tillsammans med grundare och entreprenörer vara den bästa ägaren till små- och medelstora företag och utveckla dessa tillsammans med de som driver dem. De investerar främst i svenska verksamheter med god tillväxt- och utvecklingspotential för att ta en ledande position på sin marknad. Bolag ingående i gruppen är för närvarande Café Bar, Dizparc, HRM Software, Westal, Eldon Installation, HT Ställverk, Target Enclosure, Zimpel Solutions, Stormtrivsgruppen, Advisorgruppen samt Stella.