Nyöppnade dörrar hos Länsförsäkringar i Nässjö

2 min läsning Publicerad 5 oktober 2023

Länsförsäkringars nya satsning i Nässjö är en synnerligen lokal affär. ”Vi tror på Nässjö”, säger Krister Hempel och Christian Fransson som flyttade in med fastighetsförmedling, bank och försäkring i september.

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling fortsätter att växa i Nässjö. Från vänster Tomas Altun, Ann Zeitz, Krister Hempel, Carol Hansson och Anne-Lé Johansson.
Mäklare Tomas Altun bjuder gärna på en kopp kaffe.
Kundmötesrummen på Länsförsäkringar bank har redan blivit en snackis. De är uppkallade efter olika stadsdelar i Nässjö, som Nyhem och Handskeryd. ”Vi får nog bygga fler mötesrum, en del kunder skojar och undrar varför deras område inte finns med”, säger Christian Fransson.
Christian Fransson, chef för Länsförsäkringar Bank visar det nya fina konferensrummet som gränsar mot den blivande ljusgården.
Simon välkomnar i entrén hos Länsförsäkringar Bank.
Hela (nästan) gänget på Länsförsäkringar bank, försäkring och fastighetsförmedling. Tillsammans är man ett 15-tal medarbetare.

Dörren står alltid öppen till Länsförsäkringar bank och fastighetsförmedling utmed Rådhusgatan. Just nu är det visserligen lite klurigt att hitta in bland byggställningarna men det ska det snart bli ändring på, säger Christian Fransson som är kontorschef på Länsförsäkringar Bank:

– För tillfället har vi lite begränsade öppettider eftersom byggnationen fortfarande pågår men så fort allt är klart kommer vi att ha öppet ännu mer.

Nära är viktigt i Nässjö

De öppna dörrarnas princip råder även på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling som flyttade in i huset samtidigt som banken i början av september. Tillsammans är man ett femtontal medarbetare; tio inom bank och försäkring och fem på fastighetsmäklarsidan. 

– Att köpa och sälja bostad, teckna försäkringar och göra bankaffärer hör till de stora sakerna i livet. Vi pratade så sent som häromdagen om vikten av att kunna kombinera det digitala och moderna med ett personligt bemötande. Det är extra viktigt i en liten stad i Småland. Man ska också komma ihåg att många av oss är vanemänniskor, menar Krister Hempel som leder Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. 

De tror på Nässjö

Den nya fastigheten i hörnet Rådhusgatan-Postgatan i centrala Nässjö är en lokal jättesatsning. Bakom bygget står Länsförsäkringar Jönköping och Höglandets Invest som har bildat ett nytt, gemensamt fastighetsbolag. 

– Det här är en lokal satsning som jag tror att Nässjöborna uppskattar. Det är en ganska stor sak att bygga en helt ny fastighet av den här storleken på en mindre ort. Kombinationen av att kunna erbjuda viktiga samhällstjänster, handel och hyresrätter i en och samma fastighet är också bra. Vi medarbetare känner oss väldigt motiverade, tycker fastighetsmäklare Tomas Altun och visar oss runt i de nya lokalerna som går i naturtoner med småländskt skogsgröna detaljer. 

Nyanställer på mäklarsidan

Teamet har dessutom fått förstärkning i form av Carol Hansson som är ny mäklare efter att ha avslutat sin mäklarutbildning i våras. Carol har haft ett intensivt första halvår:

– Nässjö har en omväxlande bostadsmarknad med allt från bostadsrätter och villor till bostäder på landet med och utan jord- och skogsbruk. Vi har på många sätt unika förutsättningar.