Nässjö Bowlingcenter är tillbaka – med en skruv

3 min läsning Publicerad 28 september 2023

När pandemin kom försvann alla bokningar över en natt. Men i stället för att lägga kloten på hyllan valde Lotta Runström och Mats Andersson att lägga in en extra skruv. Nu faller alla käglorna rätt för Nässjö Bowlingcenter som breddar med dart och shuffle.

Lotta Runström och Mats Andersson investerar i framtiden på Nässjö Bowlingcenter. Digitala darttavlor är en av nyheterna.
Så här många klottrollare finns på plats en vanlig tisdagsförmiddag.
Ett gäng glada bowlingdamer som vet precis vad som är bäst med Nässjö Bowlingcenter. Lotta förstås!
Evert Dahlqvist, Hasse Eriksson och Lasse Höglund trivs i bowlinghallen. 

Lotta Runström och Mats Andersson har bowlingen i blodet. Mats har jobbat på Nässjö Bowlingcenter nästan ända sedan stället öppnade. (Och det var 1980, Mats började 1981). 2005 tog han och Lotta över verksamheten helt. Båda har bowlat på elitnivå, liksom de nu vuxna barnen. Engagemanget för sporten och företaget har gått hand i hand med familjelivet.

– Det är en livsstil, konstaterar Mats.

En livsstil som kunde ha fått ett abrupt slut med pandemin.

– När myndigheterna gick ut med sina rekommendationer försvann alla tävlings- och företagsbokningar på en eftermiddag. Vi såg hela vårt liv försvinna, minns Lotta:

– Vi hade några psykbryt, och sa mer än en gång att nu lägger vi av. Men så satte vi oss ner en kväll och bestämde oss för att nej – nu vi ska gasa oss ur det här.

Ordning och reda råder i de nyrenoverade lokalerna. 

Inte bara bowling

Så här efteråt tackar Lotta och Mats sin lyckliga stjärna för att de i grunden hade ett fungerande företag och besparingar för att kunna göra nödvändiga investeringar. Investeringar som har varit lyckosamma och har fått kunderna att upptäcka Nässjö Bowlingcenter på nytt, när livet startade om efter pandemin. Genom att satsa på restaurangen och menyn – och med stort engagemang från medarbetarna Åsa Storme och William Berggren – har de lyckats locka nya kundgrupper som inte bara vill bowla.

– Vi har gäster som kommer hit på kvällarna bara för att de vill äta i restaurangen i trevlig miljö. Att Nässjö har fått fler aktörer inom pub, restaurang och kvällsaktiviteter är något som gynnar oss alla. Med fler möjligheter så väljer många Nässjöbor att gå ut och umgås på hemmaplan. Det tycker vi är jätteroligt, säger Mats.  

Förutom restaurangsatsningen och renovering med nya fräscha ytskikt har Lotta och Mats också byggt ut och investerat i fler aktiviteter. Nu finns nya digitala darttavlor på plats för den som inte kan eller vill spela bowling. Företag, familjer och kompisgäng kan också boka trekamp med bowling, dart och shuffle. 

Mode, bubbel och bowling

Nässjöbor i alla åldrar hittar hit och Lottas och Mats satsning på event har också slagit väl ut. 

– Nu i oktober kör vi vår tjejkväll med modevisning, bubbel och bowling, berättar Lotta. 

Nässjöbutikerna ställer upp med kläderna och lokala modeller går på catwalken – som förstås utgörs av själva bowlingbanan. Och nej, det är inte så halt att klackarna riskerar att halka ner i rännan; underlaget kommer att preppas noga. Tjejkvällen har blivit superpopulär och bokas upp snabbt. Det finns ett fåtal biljetter kvar, säger Lotta som berättar att trycket nu är stort på en grabbkväll: 

– Vi får se vad vi kan hitta på. Det är viktigt att det blir kvalitet på evenemangen och en bra upplevelse rätt igenom.

En strike! Nyligen utsågs Nässjö Bowlingcenter till Årets bowlinghall.
William Berggren var nominerad i klassen ”årets medarbetare” vid Sveriges Bowlinghallars förbunds årsstämma.

Bästa bowlingen i Sverige

Mer plats för nöje alltså, utan att för den skull släppa passionen för sporten. Nässjö Bowlingcenter är och förblir en topputrustad tävlingsarena. Något som också befästas när man nyligen, i konkurrens med 240 kollegor, tilldelades utmärkelsen ”Årets bowlinghall” av branschorganisationen Sveriges Bowlinghallars förbund. Att William Berggren dessutom var nominerad i kategorin ”Årets medarbetare” gjorde förstås inte saken sämre.

Efter några tuffa år är Nässjö Bowlingcenter tillbaka – med en skruv. I dag har Lotta och Mats öppet sju dagar i veckan. På sommaren, när färre vill bowla och hallen är stängd, driver de golfrestaurangen på Nässjö GK.

– För oss är det ett perfekt komplement som ger oss möjlighet att ge oss och vår personal arbete hela året, säger Mats.