Nyhems Färghus storsatsar – bygger ut med 400 kvadrat

2 min läsning Publicerad 14 augusti 2023

Klassiska Nässjöföretaget Nyhems Färghus växer vidare. Nu bygger man till anläggningen på Almenäsområdet med 400 kvadrat. Med mer yta blir det plats för många nyheter för både privat- och företagskunderna, säger ägaren Joakim Forss. ”Vi satsar bland annat på en stor avdelning för yrkeskläder. Vi tror att det kommer att bli stans snyggaste klädbutik!”

Det är redan 12 år sedan Nyhems flyttade in i sina nya lokaler på Almenäs – och nu är det dags igen. Joakim Forss och hans medarbetares storsatsar och bygger till 400 kvadratmeter.
Det är delar av parkeringen längst in som kommer att användas till nybygget som görs i vinkel mot de befintliga lokalerna. 
En liten vink om hur det kan se ut. Det här är ett förslag från Expedit i Fredriksdal, som hjälper till med inredningen. Lokalt ska de va’. 

Bygget är redan i gång och ska vara klart för invigning i början av maj nästa år. Sammanlagt är det 400 kvadratmeter av den nuvarande parkeringen, längst in på Nyhems tomt, som tas i anspråk för tillbyggnaden.

– Vi trivs jättebra här på Almenäsområdet. Men man undrar ju vart tiden tar vägen? Sedan vi flyttade in i de här lokalerna 2011 så har verksamheten utvecklats ytterligare och vi behöver plats att växa. Tack och lov har vi en engagerad hyresvärd i form av SML Terminal, som nappade på idén direkt, berättar Joakim Forss.

Hela projektet på ett ställe

När bygget är klart kommer det att föra med sig en rockad även i de befintliga lokalerna. Allt för att skapa plats för nya inspirerande avdelningar. På privatsidan kommer det bland annat att bli en större golvavdelning samt en satsning på gardin och textilier. Tanken är förstås att kunderna ska kunna hitta allt de behöver till sitt inredningsprojekt på ett och samma ställe. 

– Det hänger ju liksom ihop, att få alla delar i hemmet att passa ihop. Då är det perfekt att få hjälp av någon av våra experter. Vi har utbildade experter inom kulör, inredning och fasad och en väldigt lång erfarenhet av vad som funkar. Våra medarbetare är det viktigaste vi har. Vi vet vad vi pratar om, det är vårt främsta konkurrensmedel, betonar Joakim. 

Växer på företagssidan

Nyhems Färghus är sedan länge en etablerad partner till näringslivet i Nässjö. Många industriföretag och hantverkare köper sina måleriprodukter här.

– Det kan handla om allt från rostskyddsfärg och industrifärg till husmålarfärg och träskydd. Dessutom är yrkeskläder något som vi erbjuder sedan tidigare. Här är behovet stort och därför väljer vi nu att utöka delen med yrkeskläder rejält. Med de nya lokalerna kommer logistiken för yrkesfolket också att bli ännu effektivare.

Interiört har Joakim och hans gäng valt att ta hjälp med butiksinredningen av ett annat lokalt företag. Expedit i Fredriksdal hjälper till att utforma hyllor, förvaring och exponering i samarbete med Nyhems egna experter.Det ska bli otroligt roligt att få visa upp nya sidor av Nyhems!