Nya ägarna satsar på Pressbyrån

2 min läsning Publicerad 25 oktober 2019

I februari tog Ammanoel och Ninorta Habib över Pressbyrån på järnvägsstationen i Nässjö. Redan då hade paret flera planer för butiken och längs vägen har nya områden utvecklats. ”Vi har precis börjat göra våra egna mackor och baguetter”, säger Ammanoel Habib.

Ammanoel Habib på Pressbyrån i Nässjö
Ammanoel Habib, en av ägarna till Pressbyrån i Nässjö.

Sedan Ammanoel och Ninorta Habib tog över Pressbyrån har man bland och öppnat serveringen som varit stängd. Nu finns det gott om plats att slå sig ner för en fika eller snabblunch med utsikt över Esplanaden. Eller varför inte provsmaka deras senaste nyhet – en nyserverad fralla eller baguette?

Nyserverade mackor på Pressbyrån.

– Vi har precis börjat göra våra egna mackor och baguetter, berättar Ammanoel Habib när vi träffar honom. Vi är runt 90 av totalt 314 butiker som har fått den här möjligheten att utöka sortimentet med egna mackor och så fort vi har fått vår utrustning kommer vi även börja göra toast, fortsätter han och tillägger:

– Hittills har mackorna varit omtyckta av kunderna. Vi ligger på 5:e plats över flest sålda mackor under de senaste två veckorna. Då slåss vi med butiker i storstäderna.

Ammanoel Habib kommer senast från restaurangbranschen och trivs bra i köket.

– Det är väldigt roligt att kunna kombinera butik med caféverksamhet, men framförallt är vi glada över att kunna erbjuda våra kunder lättare måltider som vi gör här på plats. Förhoppningsvis blir detta ett område som vi kommer att kunna utveckla i framtiden, säger han.

”Vi får i snitt 750 kunder per dag”

På Pressbyrån hittar du allt från kaffe och fikabröd till tågbiljetter och tidningar. Franschisekedjan ägs av det norska familjebolaget Reitangruppen AS och har runt 300 butiker över hela Sverige.

– Vi får i snitt 750 kunder per dag. Framförallt är våra kunder resenärer, men vi har även flera som inte är i farten utan kommer in för att exempelvis köpa ett visst magasin. Vi har ett brett utbud av tidningar i alla möjliga kategorier, säger Ammanoel Habib.

Flera av kunderna bor i Nässjö kommun, vilket glädjer Ammanoel.

– Jag och Ninorta hade inte förväntat oss att så många Nässjöbor väljer att handla på Pressbyrån. Vi bor själv här och är måna om att skapa en butik som passar både långväga resande och lokalbor. Förhoppningsvis blir vårt utökade utbud av mat ett välkommet initiativ, avslutar han.