Fastighetsbolag investerar miljoner i Nässjö

2 min läsning Publicerad 8 november 2019

Malmöbaserade Swedish Logistic Property (SLP) har köpt logistikfastigheten på Industrigatan 44 i Nässjö, en affär på ett antal 100 miljoner kronor. “Vi gillar Nässjö. Läget är bra och kommunen är framåt. Dessutom har vi ett väldigt gott samarbete med NNAB” säger Christian Berglund, fastighetschef på SLP.

Swedish Logistic Property har förvärvat fastigheten på Industrigatan 44, som inhyser bland annat Sherwin-Williams, Schenker Logistics, Pantos Logistics, Hultafors AB och Nässjö Business Park. Claes Johansson(vänster), vd på Nässjö Näringsliv, hälsar Christian Berglund, fastighetschef på SLP, välkommen till Nässjö.

SLP är ett relativt nystartat företag som såg dagens ljus så sent som i mars 2019. Men i ägarskaran finns stor erfarenhet och många välkända namn, exempelvis fastighetsprofilen Erik Sehlin, känd från bland annat Balder Fastigheter.

– Det finns totalt fyra storägare i bolaget, alla med gedigen erfarenhet av fastighetsbranschen. Det är en styrka för oss och ger oss stor handlingskraft, säger Christian Berglund.

Bolaget har sedan starten förvärvat 125 000 kvadratmeter logistikytor, och nu alltså ytterligare 70 000 kvadratmeter i Nässjö.

– Vi håller på att bygga upp bolaget och vi växer snabbt. Vi kan den här regionen sedan tidigare och vi tittar redan nu på fler förvärv i närområdet, avslöjar Christian Berglund.

Logistikfastigheter i tiden

SLP är ett bolag som har riktat in sig på att äga och utveckla lager- och logistikfastigheter i södra Sverige.

– Vi söker hela tiden efter lämpliga objekt som passar oss. Vi förvaltar våra fastigheter väl och investerar i lokalerna med syfte att sänka driftskostnaderna, vilket gynnar både oss och våra hyresgäster. Win-win helt enkelt, förklarar Christian Berglund.

SLP ser stora fördelar med att rikta in sig på den här typen av fastigheter och ser logistik/lager som en framtids- och tillväxtbransch.

– Vi ser en samhällsförändring där människor i allt högre grad förväntar sig att få sina varor levererade hem till dörren. Paketmängderna ökar hela tiden och behovet av strategiskt placerade lager kommer att bli ännu viktigare i framtiden, säger Berglund.

Nässjö – ett strategiskt läge

Det är givetvis inte en slump att SLP väljer att investera i just Nässjö.

– Det är dyrt med transporter och därför är läget så otroligt viktigt. Många företag har stora delar av sin försäljning i storstadsregionerna och då är Nässjö ett utmärkt alternativ att placera sitt lager på, förklarar Christian Berglund. Vi tittar hela tiden på nya förvärvsmöjligheter och regionen Nässjö/Jönköping är högintressant för oss. Både nybyggen och fler fastighetsförvärv kan bli aktuella i närområdet, säger Berglund.

SLP kommer i ett första skede inte ha någon bemanning i Nässjö, men investeringen kommer ändå att gynna den lokala arbetsmarknaden och lokala entreprenörer.

– Vi anlitar lokala aktörer för bland annat fastighetsskötsel och vi kommer kontinuerligt att investera i lokalerna, vilket så klart skapar affärer för företagen i Nässjö med omnejd, avslutar Christian Berglund.