Ny butik för barnkläder öppnar i Nässjö

2 min läsning Publicerad 29 april 2022

Den 6 maj öppnar Barnens Second Hand Höglandet i Nässjö, en butik där föräldrar köper – och säljer – barnkläder.

Jasmine Björkholdt och Inga-Lill Johansson kommer driva butiken tillsammans.
Den nya secondhandbutiken hittar du på Bockängsgatan 4 vid Sörängsrondellen.

Jasmine Björkholdt har två små barn och har länge sett fördelarna med att handla second hand-kläder till dem. Under en längre tid har hon dock önskat att utbudet var större i Nässjö. En önskan som gav henne idén att själv öppna en butik.

– Det är en stor efterfrågan. Jag skulle gissa att det har kommit in 4000 plagg redan, och andra artiklar, säger hon.

Jasmine kommer driva butiken tillsammans med Inga-Lill Johansson. De kommer att hålla öppet sju dagar i veckan och det är försäljning via kommission som gäller – butiken prissätter de varor som kommer in och den som lämnat in dem får fyrtio procent av försäljningspriset.

– Det finns stora fördelar med att handla second hand. Alla tjänar på det, både den som säljer och den som köper. Dessutom är det miljösmart. Det känns som att konceptet är helt rätt, säger Inga-Lill Johansson.

Målgruppen man riktar in sig på är (förstås) föräldrar, men visa av erfarenhet vet de att det främst handlar om kvinnor mellan 20 och 40 år. Varken Jasmine eller Inga-Lill har drivit butik tidigare, vilket gör satsningen till ett steg utanför komfortzonen.

– Detta är helt nytt för oss båda. Fördelen är väl att man har barn själv så att man har koll på målgruppen och varorna. Vi tror stenhårt på konceptet och responsen så här innan öppnandet har varit väldigt positiv, avslutar Jasmine Björkholdt.

Barnens Second Hand öppnar fredagen den 6 maj vid Sörängsrondellen i Nässjö.