Nu öppnar glasskiosken på torget i en helt ny byggnad

2 min läsning Publicerad 24 juni 2021

Nu är den färdigbyggd. Glasskiosken på Stora Torget i Nässjö har fått ett helt nytt utseende och idag är det öppningspremiär. ”Det känns fantastiskt roligt att börja sommarsäsongen med en helt ny kiosk”, säger Murad Habib, ägare.

Den 24 juni på eftermiddagen öppnade glasskiosken på Stora Torget.
Kioskens ägare, Murad Habib(mitten), är ett känt ansikte i Nässjö då han även driver pizzerian Amigo tillsammans med George Habib. Här syns han tillsammans med säljarna Maryo Petrus(till vänster) och Nelly Bahi(till höger).
Men vad säljer de för glass? Kulglass, mjukglass, sorbet och vegansk glass förstås!
De har även flera nya glassefterrätter att välja mellan samt strössel och topping.
Idag, i helgen och under midsommarafton kommer kiosken ha öppet klockan 12.00-18.00.
I närheten av kiosken finns gott om sittplatser att slå sig ned på. Sittplatser som Nässjö Citysamverkan har tagit fram.
Nässjö Citysamverkan samarbetar med glasskiosken som lånar ut spel, som schack, till besökare i området.

Under flera veckor har Nässjöbor kunnat skåda byggnationen av den nya glasskiosken på torget. Idén om att bygga en ny kiosk kom inte från ägaren själv, utan från Nässjö kommun.

– Kommunen kontaktade mig och frågade om jag skulle vara intresserad av att bygga en ny kiosk, som skulle passa in bättre i området och göra stadskärnan ännu mer attraktiv. Efter en närmare dialog kom vi överens om att den även skulle kunna stå framme året om och vara större, vilket öppnar upp helt nya möjligheter. Nu kommer vi kunna ha verksamhet här även i höst, vinter och vår, fast då kommer vi att ha ett helt annat utbud…, säger kioskens ägare Murad Habib hemlighetsfullt. 

En skön plats i solen

Den nya kiosken har mörkgrå träfasad med inslag av cortenplåt. Precis i närheten av kiosken har Nässjö Citysamverkan, som består av representanter från näringslivet, fastighetsägare och Nässjö kommun, byggt upp en trevlig umgängesyta. Här finns sittplatser och bord gjorda av lastpallar, blommor planterade i krukor av cortenplåt och lekar uppritade på marken som hopphagar. Man kan även spela schack, luffarschack och cornhole. Och såklart, äta glass.

– Vi har valt att fortsätta sälja glass från SIA då vi anser att de har marknadens bästa glass som tillverkas på äkta svensk grädde. Vi har även ett större utbud av varianter och smaker av kulglass, mjukglass, sorbet och vegansk glass. Dessutom har vi flera nya efterrätter på menyn, som banana split, After Eight och godisglassen. 

Vilka är era öppettider?

– Vi har öppet hela sommaren vid fint väder. Eftersom vi säljer kaffe och annan dricka, ska vi försöka ha i gång verksamheten även när det regnar för att få till lite jämnare öppettider, men förhoppningsvis får vi en riktigt fin sommar så vi kan ha öppet alla dagar i veckan! svarar Murad Habib.