Mekonomen utökar med tjänster och har byggt en ny tvätthall

2 min läsning Publicerad 16 augusti 2021

Mekonomen Detaljist har investerat drygt 10 miljoner kronor i en ny tvätthall hos Mekonomen på Bockängsgatan. Dessutom har Mekonomen på Bockängsgatan blivit en auktoriserad serviceverkstad för Dometic och är på väg att få nya grannar.

Idag öppnar Mekonomen på Bockängsgatan sin nya tvätthall.
Under de senaste dagarna har bilverkstaden varit i full färd med att testköra hallens alla funktioner. Patrik Svahn(på bild) och Hans Karlsson är ägare till verkstaden.
”Det är tack vare ett stort stöd från Mekonomen Detaljist som vi har kunnat göra den här satsningen”, säger Patrik Svahn(till höger). Till vänster syns Kim Andersson från Mekonomen Detaljist.
Tvätthallen blir verkstadens första ”gör-det-själv”-tvätt på Bockängsgatan.
Patrik Svahn och Hans Karlsson har drivit verksamhet ihop sedan 2014.
För två år sedan flyttade verkstaden in på Bockängsgatan 10 och fick därmed mer än dubbelt så stora lokaler. Tidigare fanns de på Storgatan.
Förutom verkstad och tvätthall, finns de även med butik.

Från att vara en hobbysyssla i garaget till att bli en Mekonomenverkstad med sex anställda. Patrik Svahn och Hans Karlsson har under sju års tid drivit Hunseberg Bilservice. För varje år som går växer de sig allt större och de har alltid någon satsning på gång. 2016 blev de en del av Mekonomen, 2019 flyttade de till Bockängsgatan 10 och i år har de byggt en helt ny tvätthall och utökat sina tjänster. 

– I samarbete med Mekonomen Detaljist har vi precis byggt klart vår nya tvätthall som öppnar idag, säger Patrik Svahn.

Den nya tvätthallen har fyra bås och en extra tilltagen takhöjd för att rymma både husbilar och husvagnar.

– Det som är lite speciellt med vår nya tvätthall är att man inte behöver besluta i förväg hur mycket man vill tvätta för. I stället fungerar det precis som när man tankar. Man stoppar i kortet i betalterminalen och väljer bås. Terminalen reserverar ett maxbelopp, men drar bara det man har använt för. Med andra ord, ett väldigt smidigt och lättanvänt system för kunden.  

De satsar på reparation av husbilar och husvagnar

Under våren blev Mekonomen en auktoriserad serviceverkstad för Dometic. Dometic tillverkar absorptionskylskåp och annan utrusning för husvagnar, husbilar, lastbilar och fritidsbåtar.

– Sedan vi flyttade till Bockängsgatan har vi satsat ännu mer på service och reparation av husbilar och husvagnar. Idag erbjuder vi service av bland annat bromsar och däck, och sedan maj månad kan vi även reperara utrustning av Dometic som finns inuti vagnen, som fönster och kylskåp. Så småningom kommer vi även att kunna reparera AC-anläggningar, säger Patrik Svahn.

Nya grannar som kommer gynna Mekonomen-verkstaden

Den nya tvätthallen är inte den enda byggnationen som varit inplanerad i år på Mekonomens tomt. Fastighetsägaren Askefall Fastighetsägare är på gång att uppföra en ny lokal om 300 kvadratmeter. 

– Om allt går som planerat, kommer vi få en ny granne som kommer att tillföra vår verksamhet, avslutar Patrik Svahn.