Elteknik fick ta emot stipendium från Axeheims stiftelse

2 min läsning Publicerad 16 juni 2021

Emmie och Gustav Särenborg på Elteknik fick under tisdagen ta emot stipendium på 50 000 kronor ur Karin och Lars Axeheims stiftelse. Pengar som är vigda till utbildning. ”Vi är otroligt hedrade och tacksamma för detta stöd”, sade Eltekniks vd och ägare Håkan Särenborg vid mottagandet.

Den 15 juni fick Elteknik besök av Karin och Lars Axeheim som hade med sig ett stipendium till företaget. Från vänster står Gustav, Emmie och Håkan Särenborg från Elteknik, därefter står Karin och Lars Axeheim.

Sedan 2017 har Karin och Lars Axeheim delat ut stipendier till företagare i Nässjö kommun. Stipendierna går till personer som vill satsa framåt och utbilda sig inom ett område som är viktigt för företagets fortsatta utveckling.

– Jag och min fru har bott i Nässjö sedan 1952. Vi har trivts väldigt bra och fått så mycket av den här platsen att vi kände att vi ville ge tillbaka. Så vi bestämde oss för att inrätta en stiftelse. Varje år delar vi ut 35-40 stipendier, varav 3-4 stipendier går till företagare som vill vidareutbilda sig. Det känns extra roligt att ge ett stipendium till Elteknik, som precis som vi, driver ett familjeföretag. All lycka till i framtiden och ta hand om varandra, sade Lars Axeheim vid överlämningen av stipendiet.

– Vi är otroligt hedrade och tacksamma för detta stöd. Vi är på väg att starta ett nytt bolag och satsa på nya tjänster. Det här stipendiet hjälper oss att ta det steget och borgar för en trygg och stabil start, sade Håkan Särenborg, vd och ägare.

Stipendiet går till utbildning för Emmie Särenborg och Gustav Särenborg, dotter och son till Håkan Särenborg. Emmie är ekonomiansvarig för Elteknik och Gustav är projektledare, men på väg att bli projekt- och försäljningsansvarig för det nya bolaget.

Vad för utbildning kommer ni att gå?

– Jag ska gå en sälj – och projektledarutbildning under hösten 2021 genom Elkedjan. Elteknik är medlem och delägare i Elkedjan tillsammans med 1 500 andra företag, svarade Gustav Särenborg.

– Under hösten kommer jag att få utökade ansvarsområden och arbetsuppgifter på Elteknik som gör att jag behöver bredda min kompetens ytterligare. Istället för en renodlad utbildning med ett kursprogram har vi arbetat fram och kommit överens med en aktör om ett personligt utvecklingsprogram för mig, svarade Emmie Särenborg.

Motivering

Elteknik är ett tillväxtföretag inom elbranschen. Företaget planerar för en expansion med nya produkter och lösningar till kunderna och ökade krav på medarbetarnas kompetenser. Detta ställer i sin tur krav på en utvecklad organisation, en utmaning som företagets ägare Håkan Särenborg har bestämt sig för att anta.


Pressmeddelande

Denna nyhet finns som pressmeddelande som är fritt att ladda ned och använda. Länka gärna till nnab.se om du använder våra bilder eller texter.