Nu är byggnationen igång på Rådhusgatan-Postgatan

1 min läsning Publicerad 17 oktober 2021

Arbetet har påbörjats i Kvarteret Renen 5 och 6 i Nässjö, där den befintliga fastigheten ska rivas till förmån för en ny och fräsch fastighet som beräknas stå klar om två år.

Nu har man startat arbetet med att riva och bygga upp en helt ny fastighet centralt i Nässjö på Rådhusgatan-Postgatan. Det är Höglandets Invest som tillsammans med Länsförsäkringar Jönköping kommer att äga fastigheten, som ska inhysa Länsförsäkringar fastighetsförmedling samt bank- och försäkringskontor för Länsförsäkringar, en butiksyta och 34 lägenheter.

– Det är en stor investering i ett läge som detta. Man har sett läget att detta är knutpunkten i kommunen. Därför har man lagt mycket på utformningen och materialvalet så att man höjer standarden. Hyresrätterna vi bygger håller en väldigt hög nivå, säger Fredrik Almqvist, byggledare för Höglandets Invest och Länsförsäkringar Jönköping.

Under huset kommer det att finnas ett parkeringsgarage. Den nya fastigheten kommer att förändra stadsbilden till det bättre, menar Fredrik Almqvist. Fastigheten beräknas vara färdig om två år.

– Vår förhoppning är att detta ska förgylla vårt gemensamma centrum i Nässjö, säger Almqvist.

Rivningsarbetet kommer att ha en viss påverkan på närområdet, men man gör det enligt försiktighetsprincipen för att minimera störningar.