Kontakt Nässjö öppnar upp igen

2 min läsning Publicerad 14 oktober 2021

Kontakt Nässjö är igång igen efter att restriktionerna har lättat. Nu öppnar man upp för nya medlemmar i nätverket som skapar kontaktytor för affärer.

Den första tisdagen varje månad träffas nätverket Kontakt Nässjö, för att lära av varandra och skapa nya affärsmöjligheter. Efter ett längre uppehåll träffas de återigen fysiskt. När Nässjö Näringsliv AB besökte dem i början av oktober hade de tagit in en extern föreläsare i form av Christer Rasmusson (McCarthy Business Consulting) som föreläste om hur man bygger ännu bättre kundrelationer.

– Vi träffas på Träcentrum och börjar med att äta lunch. Sedan har vi vissa punkter på dagordningen som vi går igenom. Idag har vi en föreläsare, men vanligtvis är det någon av medlemmarna som är med och berättar om sitt företag, säger Marie Petersson, som är ordförande för Kontakt Nässjö.

Nätverket består av cirka 25 medlemmar från olika branscher, men med den gemensamma nämnaren att de befinner sig i någon form av beslutsfattande position. På sikt är tanken att man ska förlägga träffarna ute hos medlemsföretagen.

– Vi vill gärna vara fler medlemmar. Tidigare hade vi restriktioner gällande konkurrerande verksamheter, men det har vi släppt på nu, så alla är välkomna. Man har även möjlighet att komma som gäst, då kan man höra av sig till mig eller till någon som är medlem i nätverket, säger Marie

Odla kontakter och göra affärer

Marie Petersson har varit ordförande i ungefär ett år och gick med i nätverket för att skapa fler kontakter i Nässjö kommun, där hon är säljansvarig för Kontorsspecial.

– Jag har fått lära känna många nya människor här som jag dessutom har fått göra affärer med. Det är det som är så härligt, att det är så många olika företag som är med, där man kan ha ett utbyte erfarenhetsmässigt. Det är viktigt att odla kontakter, för man vet aldrig när man behöver dem. Det finns något för alla i det här nätverket, avslutar Marie Petersson.

Kontakt Nässjö grundades med det uttryckliga syftet att ”medlemmarna ska bistå varandra i att på olika sätt öka vars och ens möjligheter till affärsverksamhet.”. Intressenter i Nässjö Näringsliv har rabatt på årsavgiften. För att komma i kontakt med nätverket, som gäst eller med önskan om medlemskap, besök http://www.kontakt-nassjo.se/