Nässjöföretag med montering i Kina fortsätter att växa – räknar med nyanställningar

2 min läsning Publicerad 26 mars 2020

2019 blev ett starkt år för Check Point Group och även 2020 verkar bli ett bra år trots coronautbrott. ”Vi räknar med att anställa ytterligare personal till Nässjökontoret och ser över möjligheten att investera i ytterligare ett säkerhetslager”, säger Andreas Fälth, vd.

Andreas Fälth på kontoret i Nässjö.

Det nya coronaviruset påverkar stora delar av världen och många företag hamnar i svåra situationer. Bland dem som först fick möta virusets bieffekter var Check Point Group som har två dotterbolag i den kinesiska staden Cixi.

– Våra bolag i Kina var stängda i fyra veckor, men eftersom viruset bröt ut i samband med det kinesiska nyåret var vi redan inställda på att stänga verksamheten i två veckor, säger Andreas Fälth, vd.

– Sedan vi kom igång igen den 19 februari har vi haft högt tryck på verksamheten och som det ser ut nu kommer april månad att bli ”all time high” för oss. Sen beror resten av året naturligtvis mycket på hur marknaden i Europa klarar av coronaeffekten, fortsätter han.

Kvalitetskontrollcentret i Kina.

Check Point Group är en svensk underleverantör inom mekanik, dynamik, elektronik och LED. I Kina sköter de all montering åt sina kunder i Sverige. På plats finns de även med ett kvalitetskontrollcenter som ser till att produkterna matchar med de svenska önskemålen. Ett framgångsrecept som har lett till en explosionsartad tillväxt. Under 2013 och 2014 blev Check Point Group utnämnd till Gasellföretag av tidningen Dagens Industri. Ett pris som årligen delas ut till Sveriges snabbaste växande företag.

Andreas Fälth, som en gång i tiden startade företaget, jobbar från säljkontoret på Runnerydsgatan i Nässjö tillsammans med fem medarbetare som snart blir fler.

– Förra året anställde vi en kvalitetsinriktad verksamhetschef i Nässjö och i år behöver vi anställa ytterligare en försäljningsingenjör säger Andreas.

Sun Jianlei är platschef i Cixi och var den första som Andreas Fälth anställde.

Förutom att växa med antalet medarbetare har Check Point Group genomfört flera satsningar under de senaste åren. Bland annat har de förändrat bolagsstrukturen och tillsatt en extern styrelse. De har även investerat i ny kvalitetssäkringscell för LED-system. I år planerar man ett nytt säkerhetslager i Nässjö.

– Vi finns redan med ett säkerhetslager i Kina och för att skapa en ännu större trygghet för våra kunder ser vi på möjligheten att öppna ett säkerhetslager i Sverige också, avslutar Andreas. 

Då Check Point Group är etablerade både i Sverige och Kina, ger det OEM-kunder den trygghet de nu behöver avseende varuflöden av kostnadseffektiva kvalitetssäkrade system.