MAX har påbörjat byggnation i Nässjö

2 min läsning Publicerad 19 november 2021

MAX öppnar under 2022, med siktet ställt på innan sommaren, och skapar därmed 30–50 arbetstillfällen. ”Det känns jättekul för MAX att få vara med i den processen, att det händer mycket i stan”, säger Henrik Lejon, etableringschef för Sverige och Norge.

 • data-srcset

  Ungefär såhär kommer MAX att se ut i Nässjö. Bilden och följande bilder är tagna på MAX restaurang i Åkersberga.

 • data-srcset data-srcset
 • data-srcset
  +3
 • data-srcset
 • data-srcset
 • data-srcset
 • Klicka på bildspelet för att se alla bilder.

MAX har inlett bygget av sin 600 kvadratmeter stora restaurang vid Sörängsrondellen i Nässjö. Med 130 sittplatser kommer den nya restaurangen att kunna ta emot många matgäster, vilket kräver en hel del personal.

– Det kommer nog uppskattningsvis om 30 till 50 arbetstillfällen, säger Henrik Lejon, etableringschef för Sverige och Norge.

Idag finns MAX i Sverige, Norge, Danmark, Polen och Egypten. Man har en offensiv etableringsplan och siktar på att bygga 150 nya restauranger i Skandinavien under den kommande tioårsperioden. Sedan en tid tillbaka bygger MAX samtliga nya restauranger enligt ett koncept ritat av Gert Wingårdh.

– Det är ett modernt och snyggt koncept och känns mer åt restauranghållet. Vi har märkt att de av våra restauranger som har det här utseendet går bättre än våra andra restauranger i liknande lägen, säger Lejon.

Stort hållbarhetsfokus

MAX har sedan en lång tid drivit en tydlig linje gällande utsläpp och satsningar på miljön, i form av bland annat plantering av träd.

– Vi är till och med klimatpositiva, det vill säga att vi med trädplantering tar upp mer koldioxid än vi släpper ut. Vi har som mål att mer än femtio procent av våra sålda mål ska vara utan rött kött, vilket är helt unikt, säger han.

MAX öppnar under 2022 i Nässjö. Något datum finns inte än, men man hoppas att man ska kunna öppna innan sommaren.

– Vi ser allt spännande som händer i hela det här området kring Sörängsrondellen. Det känns jättekul för MAX att få vara med i den processen, att det händer mycket i stan, avslutar Henrik Lejon.