Martin Axeheim trivs i nya rollen som vd för SML Fastigheter

1 min läsning Publicerad 24 januari 2020

Strax innan jul blev det känt att Martin Axeheim blir ny vd för SML Fastigheter. ”SML har byggts upp under många år utav mina företrädare, tillsammans med en stab av duktiga medarbetare som alla har arbetat fler än 15 år i bolaget. Att nu få fortsätta det arbetet tillsammans med deras stöd känns tryggt”, säger han.

Bilden visar SML Fastigheters nye vd Martin Axeheim ståendes utanför sitt kontor.

I snart två månader har Martin Axeheim varit vd för SML Fastigheter – ett fastighetsbolag som äger och förvaltar bostäder, lager och kommersiella lokaler i Nässjö kommun. Martin är den tredje generationen Axeheim på vd-posten och efterträdde Sven Nilsson som axlade rollen under två år. Med hjälp av Sven har företaget kunnat göra en väl, genomförd generationsväxling mellan tidigare vd Håkan Axeheim och Martin.

– Jag kommer att fortsätta driva SML Fastigheter i samma anda, säger Martin Axeheim. SML står inför ett flertal spännande projekt och vi har för avsikt att både expandera och förädla befintliga fastigheter i Nässjö. Just nu kartlägger vi organisationen och ser över våra kortsiktiga och långsiktiga behov.

Martin har jobbat som driftansvarig hos SML fastigheter de senaste sex åren och har på så sätt lärt sig bolaget från grunden. Innan dess kommer han från en tjänst på Anticimex, med arbetsuppgifter inom energi, hus och skadebesiktningar.

– Att vara ny i vd-rollen innebär både att arbeta med fastigheter för framtiden, tänka lite nytt, tänka lite digitalisering, men även att lyssna på den erfarenhet och kunskap som finns runt omkring mig, säger han och fortsätter:

– Till min hjälp har jag en styrelse med stor erfarenhet och med Fredrik Erlandsson som ny styrelseordförande. Självklart har jag även stöd från familjen i form av såväl första, andra och kommande generationer, där min egen familj alltid har varit och är mitt största stöd, avslutar han.