2019 – ett år med rekordmånga intressenter

5 min läsning Publicerad 13 december 2019

Med fler nya intressenter än något år tidigare blickar Nässjö Näringsliv AB tillbaka på 2019 och konstaterar att engagemanget bland företagen är rekordstort.

Nässjö Näringsliv har fått rekordmånga intressenter under 2019. På bild hälsar Claes Johansson från Nässjö Näringsliv SLP välkommen som ny intressent.
Claes Johansson, Nässjö Näringsliv, välkomnar Christian Berglund från Swedish Logistic Property som ny intressent i Nässjö Näringsliv. Foto: Kristoffer Karlsson, Fem Punkter. 

2019 löper mot sitt slut och Nässjö Näringsliv AB summerar ett år med rekordmånga intressentföretag – 383 stycken. Under 2019 har runt fyrtio företag blivit intressenter.

– Många företag ser att det är viktigt att vara involverade och samarbeta lokalt. Man ser vikten av att göra gemensam sak för Nässjös attraktivitet, det är mycket glädjande, säger Claes Johansson, vd på Nässjö Näringsliv AB.

Att stärka en kommuns attraktivitet gör att fler företag vill investera och gör det dessutom lättare för företag att rekrytera nya talanger, menar Claes Johansson.

– Vi vill hela tiden vara delaktiga i utvecklingen och expansionen av Nässjö, det är ett arbete som sker på så många sätt och inom så många områden, som kommunikation, infrastruktur, stadskärnan, och så vidare, säger Claes.

Nya intressenter 2019

2019 har följande företag gått med som intressenter i Nässjö Näringsliv AB och kan räkna med snabb, smidig service och goda råd i förtroende:

Aspia erbjuder redovisning, lön, affärsrådgivning, skatterådgivning och en mängd andra företagsnära tjänster.

Broadway & Partners verkar i hela Sverige som fastighetsrådgivare och erbjuder kvalitativ och resultatinriktad rådgivning i säljprocesser, utveckling och uthyrningsfrågor inom segmentet kommersiella fastigheter.

Byggteam Malmbäck erbjuder professionella tjänster inom all typ av byggnation.

Carolines Kök lagar modern husmanskost utanför Nacka som sedan säljs i matvarubutiker. Under 2018 tog Carolines Kök över som ägare av varumärket Fodax och dess verksamhet med produktion och försäljning av hundfoder i Nässjö.

Carspect utför kontrollbesiktning, registreringsbesiktning och efterkontroll. Under 2018 öppnade Carspect sin första station i Nässjö, på Upplandsgatan 3.

EFD Induction tillhandahåller industriella processer med induktiv värmning. Deras lösningar används i allt från vattenkranar till rymdskepp, från solceller till bulldozrar.

Elgiganten Phone House har öppnat butik i Nässjö och är en oberoende återförsäljare specialiserad på mobil kommunikation som sig till såväl privatpersoner som företagskunder.

Empleo Vetlanda är ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag bestående av medarbetare med många års erfarenhet inom såväl bemanningsservice som från alla de branscher där de erbjuder konsulter.

Eriksson och Lönn Bygg hjälper dig med allt inom om- och tillbyggnation, renovering och nybyggnationer.

Erixon Medtech marknadsför och distribuerar medicinteknisk utrustning och olika sorters implantat till sjukhus i Nordens alla länder.

Europcar Höglandet är en biluthyrningsfirma som hyr ut såväl småbilar som kombibilar, sportbilar, minibussar och transportbilar i flera storlekar. Europcar finns i 140 länder.

Försäkringskonsulterna Höglandet AB erbjuder rådgivning och förmedlar försäkringslösningar till företag.

Growing Leaders utbildar och coachar ledare och bolag mot sin fulla potential.

Hunseberg Bilservice driver en av de tre Mekonomenverkstäderna som finns i Nässjö. Under året flyttade Hunseberg Bilservice till större lokaler vid Sörängsrondellen.

Höglandets Golv säljer golv, färg och tapeter och erbjuder tjänster som golvbeläggning, golvslipning och renovering av badrum.

Höglandets PadelCenter har öppnat Nässjös första hall för padel med devisen ”för proffs och glada amatörer”.

Höglandsschakt erbjuder grävarbeten, plattläggning och underarbeten på villatomter samt markarbeten, husdräneringar och dumpertransporter.

Jobbhjälpen Sverige erbjuder bygg-, trädgårds- och städtjänster samtidigt som de ger nyanlända en bra väg in i arbetslivet.

Kulturgatan På den anrika Magasinsgatan i Bodafors har man förvaltat och förvandlat Bodafors starka möbelhistoria till en kulturgata. Ett besöksmål för alla som är intresserade av möbeldesign, trähantverk och kulturhistoria.

Loritas Redovisning erbjuder allt från bokföring och redovisning till bokslut, årsredovisning och deklaration samt budget, kalkyler och löner.

Malmbäcks Vilthandel bedriver försäljning av viltkött, främst till grossister och tillverkare inom livsmedelsbranschen.

Maria Dohlsäter Konsult Individ och Organisation utför konsultuppdrag och föreläsningar inom omställning, rehabiliteringsprocesser, mentorskap för individ eller grupp, chefsstöd, projektledning samt strategiskt friskvårdsarbete.

Morgana utvecklar flexibla lösningar för kontor och offentliga miljöer. Morganas sortiment består av glaspartier, möbler och ljudabsorbenter.

Nodum Revision är en helhetsleverantör inom revision, redovisning, skatt och rådgivning.

Nyfosa är ett fastighetsbolag som förvärvar, förvaltar, förädlar och säljer fastigheter i hela Sverige.

Nässjö Begravning och Juridik är en fullservicebyrå som erbjuder stöd vid dödsfall. De anordnar begravningar, bistår med juridiska tjänster och erbjuder stödsamtal vid sorgbearbetning.

Nässjö Bygg Fastighet AB äger, förvaltar och hyr ut fastigheter.

OC Candle of Sweden tillverkar och säljer det så kallade Viktorialjuset i en gårdsbutik utanför Malmbäck.

Pizzeria Cactus är en pizzeria i centrala Nässjö som gjort stora satsningar på en tilltalande miljö för sina kunder och erbjuder såväl hamburgare som pastarätter.

Pressbyrån (Nässjö Centralstation) säljer allt från kaffe i och fikabröd till tidningar och tågbiljetter i farten.

Qnister är en leverantör av produkter och tjänster kopplade till dataskyddsförordningen, GDPR.

Qvana Invest är ett investmentbolag som bedriver verksamhet inom fastighetsutveckling och bolagsinvesteringar.

Remcon AB erbjuder ledarutveckling, teamutveckling samt effektiv försäljning, framförallt i Småland och Göteborgsområdet.

Sam & Son Grossist AB (Privab) Lagerhåller och distribuerar bland annat konfektyr, snacks och drycker med hög tillgänglighet och med kunden i fokus.

Stjärn-Stans är ett familjeägt företag som i huvudsak har försett den svenska förpackningsindustrin med stansverktyg i över 50 år.

Svensk Bilprovning erbjuder förutom kontrollbesiktning även bland annat bildiagnos vilket ger ett underlag som hjälper till att avgöra om bilen du funderar på att köpa är värd det pris säljaren begär.

Swedish Logistic Property äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri och har förvärvat 70 000 kvadratmeter logistikyta på Industrigatan 44 i Nässjö och Privabs tidigare fastighet på Tryckerigatan 3.

Thoana invest är ett konsultbolag där Thom Nilsson bidrar med tjänster inom Management consulting och strategisk företagsutveckling för små till stora bolag.

Valles Ljud & Ljus ljud och ljusleverantör som utgår från Nässjö.

VY (tidigare Tågkompaniet) har som affärsidé att leverera kostnadseffektiv tågtrafik av hög kvalité för passagerartrafik. I samband med övertagandet av Krösatrafiken valde man att flytta tillbaka driftledningen till Nässjö.

Äventyr i Småland erbjuder aktiviteter för företag och grupper, som skidskytte och springskytte.

>> Alla våra intressenter hittar du här!