De öppnar filial i Nässjö: ”Vi ser en stor potential för våra tjänster här”

2 min läsning Publicerad 27 januari 2020

Boråsföretaget GALPU AB ser en möjlighet att utöka sin verksamhet på höglandet med en filial i Nässjö. ”Vi har samarbetat med Nässjö Näringsliv AB under en längre tid och tack vare deras stöd blev det självklart att filialen skulle hamna här”, säger Gunnar Olsson, personalkonsult.

Galpu öppnar filial i Nässjö. På bild syns Gunnar Olsson, personalkonsult, framför Nässjö Business Park där filialen är belägen.
Gunnar Olsson har lång erfarenhet som personalchef och har jobbat på GALPU under flera år.

GALPU erbjuder chefer och företagsledare professionellt stöd inom lön och HR. Företaget startades 2006 av Gerhard Andersson och har sedan dess vuxit till en organisation med 12 anställda. Bara under 2018 anställde GALPU fem personer.

– Allt fler företag väljer att outsourca sin lönehantering och sitt personalansvar, berättar Gunnar Olsson, personalkonsult på GALPU. Vi riktar oss till små- och medelstora företag inom alla branscher i hela Sverige, men vi ser att vi skulle kunna bli ännu starkare på det småländska höglandet, fortsätter han.

På plats under måndagar

Den 13 januari kom GALPU igång med sin filial i Nässjö. Företaget sitter i Rum63, som ligger i Nässjö Business Park på Industrigatan 42-44. Rum63 drivs av oss på Nässjö Näringsliv och är ett co-working space, vilket innebär att flera företag delar på en kontorsyta.

– Vi kommer att sitta här varje måndag fram till juni. Då kommer vi att utvärdera hur det har gått, och om det visar sig att det har gått riktigt bra kommer vi att stanna kvar, säger Gunnar Olsson.

De arrangerar grundkurs i arbetsrätt

Utöver att erbjuda stöd till chefer och företagsledare, arrangerar GALPU även utbildningar. Den 9 mars bjuder de in företagare till en kurs i arbetsrätt i Nässjö.

– Då kommer vi att gå igenom vad man som personalansvarig eller chef bör känna till när man anställer och avvecklar personal samt vad det innebär att ha anställda. Vi har redan fått några anmälningar till kursen, men hoppas givetvis på fler, avslutar Gunnar Olsson.