Malmstolen flyttar sin produktion till Nässjö

2 min läsning Publicerad 14 februari 2020

Malmstolen, som förvärvades av Flokk-koncernen för tre år sedan, växer kraftigt och väljer att flytta sin produktion i Hunnebostrand till Nässjö. Produktionen i Hunnebostrand sysselsätter idag 14 personer.

Malmstolen flyttar in i Flokks fabrik i Nässjö. På bild syns Flokks fabrik.
Flokks anläggning i Nässjö, på Vallgatan 1.

Malmstolen har haft hög tillväxt och ökat volymerna kraftigt det senaste året. För att klara av den ökade efterfrågan och fortsatt tillväxt har styrelsen i Malmstolen beslutat att flytta produktionen till en annan av Flokk-koncernens fabriker.

– Anläggningen i Nässjö är betydligt modernare och kan tillverka våra stolar på ett ännu mer hållbart och effektivt sätt, säger Magnus Lignell, vd för Malmstolen. Dessutom har Nässjö ett bra logistiskt läge, fortsätter han.

I samband med flytten kommer Malmstolen att anamma Flokks upplägg med att köpa stora delar av sömnaden från en partner i Litauen, medan övrig tillverkning kommer att ske i Nässjö.

– All produktion beräknas kunna vara flyttad och startas i Nässjö under augusti 2020, säger Magnus Lignell.

Ljusa framtidsutsikter för Malmstolen

Fler förändringar väntar för Malmstolen. Under 2020 kommer Malmstolens huvudkontor flyttas från Stenungsund till Göteborg för att komma närmare sina kunder. Malmstolen introducerade också under Stockholm Furniture & Light Fair 2020 sin nya varumärkesprofil i form av bland annat ny grafisk profil och logotype samt ny webbsida.

– Genom de förändringar och investeringar vi gör i Malmstolen visar Flokk som ägare sin vilja till att bygga vidare på Malmstolen som ett fristående bolag med en unik position på marknaden. För oss är Malmstolen ett av de varumärken vi satsar hårdast på, säger Trond Langeland, medlem i Flokks koncernledning och styrelseledamot i Malmstolen AB.

– Den utveckling vi sett inom Malmstolen de senaste åren kommer att fortsätta och vi har offensiva mål för tillväxt och expansion under de närmaste åren, avslutar Magnus Lignell.

Om Malmstolen

Malmstolen designar och tillverkar konferensstolar och arbetsstolar. Företaget startades 1994 med ambitionen om att bli det ledande varumärket inom ergonomiska sittlösningar.