De flyttar fabrik med 30 anställda till Nässjö

1 min läsning Publicerad 13 februari 2020

Pelly Group, där bland annat LG Collection ingår, har i dag meddelat att de har för avsikt att flytta sin produktionsanläggning i Hillerstorp till Nässjö för att skapa ett kompetenscenter för produktion av trä.

LG Collections fabrik i Nässjö på Virkesgatan 1. Foto: Pelly Group
Sara Berglund, som nyligen har tillträtt som vd för Pelly Group. Foto: Pelly Group

 – Vi ser ett ökat behov av våra inredningslösningar på marknaden och behöver därav säkra upp att vi kan leverera rätt produkter till rätt pris, i rätt volymer och till rätt kvalité, säger Sara Berglund, vd för Pelly Group. På detta sätt möjliggör vi lastbalansering mellan våra produktionslinor vid produktionstoppar och, säkerställer att vi har personal på plats även vid personalfrånvaro och vinner logistiska fördelar. Med detta som grund har vi som avsikt att samla vår produktion i Nässjö, flytten planeras att genomföras under sommarmånaderna, fortsätter Sara.

– Vi hoppas, tror och vill att vår kompetenta personalstyrka som i dag arbetar i produktionen i Hillerstorp följer med oss på denna storsatsning. Detta möjliggör också framtida kompetensförsörjning genom närheten till stiftelsen Träcentrum Nässjö, säger Jonas Torstensson, Operation Manager, Pelly Group.

Idag jobbar runt 30 personer i Hillerstorp. Fabriken ska slås ihop med LG Collection som i sin tur ska byggas ut i framtiden. 

Om Pelly Group

Pelly Group, med huvudkontor i Jönköping, erbjuder och utvecklar innovativa förvaringslösningar för köks- och garderobsmarknaden. Koncernens bolag utgör tillsammans en av de ledande leverantörerna av förvaringslösningar i Norden och exporterar till över 50 länder globalt. I Pelly Group ingår Pelly Components AB, UAB Pelly Baltic, Mirro AB samt LG Collection AB. Produktionen sker i de egna fabrikerna i Hillerstorp, Nässjö och Litauen.