IT-jätten satsar på Nässjö – förvärvar System Technologies

2 min läsning Publicerad 29 september 2022

Det Nässjöbaserade It-bolaget System Technologies AB har en flerårig erfarenhet av att skapa skräddarsydda system och tekniska lösningar för höglandets företag. De verkar inom tjänsteområdet ”Digital arbetsplats” och är sedan många år en stark partner till kunder inom industri och offentlig verksamhet. Nu ingår System Technologies i InfraCom Group AB.

Claes Johansson, vd för Nässjö Näringsliv tillsammans med Richard Ritheim, försäljningschef på (föredetta) System Technologies och Lars-Magnus Westin, affärsområdeschef på Infracom.

InfraCom äger, driver och utvecklar högkvalitativa tjänster inom telefoni, IT och internet till kunder som efterfrågar hög drift- och datasäkerhet. Bolaget börsnoterades 2018 och har sedan dess haft en stabil tillväxt.

Uppköpet av System Technologies är ett välbehövligt tillskott för InfraCom som nu kan erbjuda ett större tjänsteutbud och tillföra ytterligare värden till sina befintliga kunder. Dessutom får bolagen nya möjligheter att stärka befintliga och nya kunder med helhetskonceptet ”Digital arbetsplats” i den lokala leveransen vilket är en viktig del i förvärvet.

– Med System Technologies får InfraCom en stärkt position i sitt tjänsteutbud kring livscykelhantering och logistik kring hårdvara. Med ett center för dessa tjänster som utförs från Nässjö kommer InfraCom stärka sitt erbjudande för våra kunder i Norden, säger Lars-Magnus Westin, affärsområdeschef på InfraCom.

System Technologies har under flera år haft företagen i Höglandsområdets förtroende och förvärvet öppnar nu upp för fler arbetstillfällen i bolaget. Richard Ritheim, försäljningschef på System Technologies, menar att det är en bra möjlighet till att attrahera viktig kompetens till Nässjö.

– Det känns jättebra att vi nu är del av InfraCom som är ett innovativt och expansivt bolag och vi kommer att anställa fler kompetenta medarbetare som vill vara med på vår resa, säger Richard Ritheim.

Förvärvet stärker System Technologies marknadsposition ytterligare, inte minst genom InfraComs välutvecklade kommunikationslösningar inom affärsområdet ”Digital arbetsplats”.  System Technologies, som numer går under namnet InfraCom är nu Höglandets största IT-leverantör och erbjuder kompletta system inom telefoni, digital arbetsplats och leverans av internet i Citynätet i Nässjö.