Industrilås hyllades för sitt mångfaldsarbete – fick Nässjös Mångfaldspris

2 min läsning Publicerad 21 maj 2021

För första gången har Nässjö kommun och Nässjö Näringsliv delat ut Nässjös Mångfaldspris. Mottagaren av priset blev Industrilås. ”Vi är jätteglada och tacksamma för detta pris. Mångfalden gör oss starkare som organisation, men vi är inte perfekta. Det finns mycket kvar som vi kan jobba med”, säger Stefan Karlsson, vd på Industrilås.

 • data-srcset

  Vid 13-tiden den 21 maj fick Industrilås medarbetare ta emot det ärofyllda priset Nässjös Mångfaldspris.

 • data-srcset data-srcset

  Nässjös Mångfaldspris är instiftat av Nässjö kommun och Nässjö Näringsliv AB. Genom att uppmärksamma företag med målmedvetet arbete för ökad mångfald, sammanhållning och likabehandling av människor hoppas man kunna inspirera andra företag att göra likadant.

 • data-srcset data-srcset

  Innan utdelningen höll Nässjö Näringslivs vd Claes Johansson och kommunstyrelsens ordförande Anna-Carin Magnusson varsitt tal.

  +5
 • data-srcset

  Utöver diplom och blombukett, fick Industrilås även en unik present. Ett konstverk målat av Nässjökonstnären Sten-Yngve Johansson.

 • data-srcset

  Applåder bröt ut vid överlämningen av diplom, blommor och konstverk.

 • data-srcset

  Händelsen förevigades med fotografering. Från vänster står Anna-Carin Magnusson, kommunstyrelsens ordförande, Mikael Åkerman, produktionschef och Stefan Karlsson, vd på Industrilås samt Claes Johansson, vd på Nässjö Näringsliv.

 • data-srcset

  Stefan Karlsson, vd på Industrilås, höll tacktal och passade på att inge Nässjö-stolthet.

 • data-srcset

  ”Jag var med i den första SFI-klassen här på Industrilås, som startades 2015”, säger Martha Bismwa. Efter utbildningen fick hon fast anställningen hos Industrilås. Till vänster om Martha står Tommy Gustafsson, projektledare på Nässjö Lärcenter, och som varit delaktig i samarbetet med Industrilås kring Industri-SFI.

 • Klicka på bildspelet för att se alla bilder.

Den 21 maj fick Industrilås ta emot Nässjös Mångfaldspris och det kunde nog inte bli på en mer passande dag än självaste Världsdagen för kulturell mångfald för dialog och utveckling. Dagen utlystes för första gången av FN år 2001 och syftar till att främja mångfald – precis som Nässjös Mångfaldspris.

Under eftermiddagen samlades några få medarbetare utanför Industrilås huvudentré för att ta emot priset. Utöver Industrilås personal fanns även reportrar på plats för att bevaka händelsen och såklart, representanter från Nässjö Näringsliv och Nässjö kommun.

– I juryarbetet har Tommy Gustafsson från Nässjö Lärcenter och Erik Nygårds från Nässjö Näringsliv gjort ett gediget arbete med att ta fram årets mottagare av Nässjös Mångfaldspris, och jag kan inget annat än att hålla med i valet av pristagare. Som näringslivschef i 18 år har jag träffat väldigt många företagare och Industrilås sticker verkligen ut inom detta område. De har jobbat systematiskt med mångfald och likabehandling av människor under många år. De har varit initiativtagare till att både starta upp daglig verksamhet och SFI-utbildning i sina egna lokaler. Ett arbete som lett till jobb och meningsfull tillvaro för många människor. Det finns även en tydlig koppling mellan mångfald och innovation, vilket också syns hos Industrilås, säger Claes Johansson, vd på Nässjö Näringsliv AB.

– Att jobba med mångfald gör skillnad. Industrilås är utan tvekan ett föredöme inom detta område. Ni inspirerar andra i vår kommun, och även utanför. För tre veckor sedan var jag på ett möte i Jönköping för att diskutera nya möjligheter att få kommuninvånare till jobb. Ett möte där liknande SFI-samarbeten lyftes fram som Industrilås varit inspiration till, säger Anna-Carin Magnusson, kommunstyrelsens ordförande.

– Vi tycker det är viktigt att mångfaldsarbete lyfts fram inom företagande och det är en ära att få ta emot detta pris, säger Stefan Karlsson, vd på Industrilås.

>> Läs mer om Industrilås samarbete kring daglig verksamhet

>> Läs mer om Nässjös Mångfaldspris

Juryns motivering

Industrilås AB har genom ett långsiktigt, uthålligt och systematiskt arbete förtjänat årets mångfaldspris. Industrilås lever efter värderingsdokumentet ”Victor” som är en av nycklarna till företagets framgångar. Mångfald är en viktig pelare i Victor som återspeglas i olika innovationer. Redan på 1990-talet startades ett samarbetsprojekt med Nässjö kommun omkring gruppen med funktionsvariationer. Industri-SFI är ett annat projekt som Industrilås var med och startade 2015. På Industrilås finns plats för både unga och äldre, kvinnor och män med olika etnicitet och nationalitet. Industrilås ledning ser mångfald som en styrka vilket bidrar till att hitta nya kreativa lösningar för Industrilås utveckling nu och i framtiden.


Pressmeddelande

Denna nyhet finns som pressmeddelande som är fritt att ladda ned och använda. Länka gärna till nnab.se om du använder våra bilder eller texter.