Rejäl satsning i centrala Nässjö – lägenheter, butik och kontor ska byggas

2 min läsning Publicerad 18 maj 2021

I korsningen vid Rådhusgatan-Postgatan ska man riva befintliga fastigheter för att sedan uppföra en helt ny. Den nya fastigheten kommer att inrymma kontor, lägenheter, butikslokaler och garage.

Ett hus med attityd. Så beskriver arkitekterna den nya fastigheten som ska uppföras på Rådhusgatan i Nässjö. Illustration/bild: Accent arkitekter.
Under tisdagen den 18 maj bjöd man in till pressträff för att berätta om den nya satsningen. På plats var bland annat Anna Arlbrandt, vd på Byggkompaniet, Tommy Nilsson, från Försäkringskonsulterna Höglandet AB och försäkringsförmedlare till Länsförsäkringar Jönköping , Thomas Gustafsson, kontorschef för bank och försäkring i Nässjö, Krister Hempel och Tomas Altun, fastighetsmäklare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.
Den nuvarande fastigheten står idag tom, men har tidigare använts som butikslokaler, lägenheter och kontor.
Renen 5 och 6 sträcker sig ända ned till Matlyckan och har en egen innergård.

Under flera års tid har det funnits tankar om att riva byggnaderna som finns på Renen 5 och 6 i Nässjö. Nu är dessa tankar på väg att bli verklighet.

Höglandets Invest och Länsförsäkringar Jönköping har tillsammans lämnat in ett bygglov till Nässjö kommun. Den nya fastigheten kommer att vara fem våningar hög, byggas i tegel och bestå av 34 hyreslägenheter, butikslokaler och garage. Fastigheten kommer även att inrymma Länsförsäkringar Jönköping och Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

– Idag finns vi på två olika ställen i Nässjö. Att flytta ihop och finnas under samma tak kommer att bli ett stort lyft för våra verksamheter. Dessutom växer vi som organisation och att då vara med och satsa i en nybyggnation som verkligen visar att vi värnar om att finnas nära våra kunder känns extra roligt. Nu längtar vi efter att få klippa bandet! säger Magnus Olsson, vd för Länsförsäkringar Jönköping.

Cirka två års byggtid

Om allt går som planerat kommer man ta det första spadtaget efter sommaren. Byggkompaniet, som lämnade det vinnande anbudet och fick uppdraget att uppföra fastigheten, räknar med att fastigheten är klar till midsommar 2023.

– Det är ett fantastiskt trevligt projekt, som vi är stolta och glada över att få vara en del av. Det är många utmaningar som följer med när man bygger på en sådan trång plats som i en stadskärna, men vi är redo för dessa och satsningen kommer att bidra till ett stort lyft för hela Rådhusgatan, säger Anna Arlbrandt, vd på Byggkompaniet.

Länsförsäkringar Jönköping och Höglandets Invest kommer att bilda ett nytt bolag och det är det gemensamägda bolaget som kommer att äga den nya fastigheten.