Industrilås bygger nytt i Nässjö – fördubblar kapaciteten

2 min läsning Publicerad 14 november 2019

Industrilås köper en 63 500 kvm stor tomt av Nässjö kommun. Den ligger på Södergården 1, vid rondellen mot Grimstorp och Bodafors. Tomten kommer markberedas av kommunen och byggstart för Industrilås nya fabrik och kontor beräknas påbörjas om cirka ett år.

En flygbild över marken där Industrilås ska bygga i Nässjö

– I dag är en riktigt bra dag. Industrilås har länge letat efter en möjlighet att utöka vår produktion i Nässjö. Nu är det letandet över. På den nya tomten kan vi bygga en anläggning som är mer än dubbelt så stor som dagens. Vi har nu en bas för att fortsätta växa de kommande 25 åren, i Nässjö som är vårt hem, säger Fredrik Mölzer, koncernchef för Industrilås Group.

Industrilås har de senaste tio åren mer än fördubblat omsättningen och har i dag kunder och kontor över hela världen. Bara i Nässjö arbetar 230 personer på Industrilås. Framgången har medfört att den nuvarande produktionsanläggningen blivit för liten och företaget hyr därför i dag även lokaler på andra platser i Nässjö.

– Vår strategi för framtiden är att utvecklas i samma takt som tidigare. Det innebär att Industrilås behöver växa både i Sverige och globalt, till exempel genom utökade produktionsmöjligheter och genom att vi på sikt kan anställa fler människor. Även om det är flera år kvar tills vi flyttar in i de nya lokalerna är det en härlig känsla att vi nu startar detta framtidsprojekt, säger Fredrik Mölzer.

– Industrilås är ett företag som vi samverkat med under lång tid. Det har inneburet att vi gjort gemensam sak för att stötta personer med speciella behov och för praktikplatser inom Yrkes SFI. Det blir bra när kommun och näringsliv samarbetar och vi gratulerar Industrilås till satsningen, säger Anci Magnusson, kommunstyrelsens ordförande, Nässjö kommun.

– Vi har följt Industrilås sedan 90-talet i deras olika tillväxtsteg. Idag är man ett internationellt företag och vi är glada över att man nu gör sin långsiktiga satsning i Nässjö, säger Claes Johansson, vd på Nässjö Näringsliv AB.