Hultarps inne- och utemöbler går bättre än någonsin

3 min läsning Publicerad 10 april 2021

Möbelbutiken i Hultarp har fått en stark start på det nya året. ”Vi har ökat omsättningen med en miljon kronor under det första kvartalet jämfört med samma period föregående år, vilket vi är oerhört stolta över. Vi siktar på att slå nytt omsättningsrekord under 2021”, säger Leif Karlsson, grundare och delägare.

 • data-srcset

  Leif Karlsson, Peter Nilsson och Mathias Karlsson jobbar tillsammans på Hultarps inne- och utemöbler.

 • data-srcset

  Möbelbutiken, som ligger längs Isåsavägen, har ett gediget utbud.

 • data-srcset data-srcset

  Under 2020 totalrenoverade man hela butikens övervåning.

  +5
 • data-srcset
 • data-srcset
 • data-srcset
 • data-srcset

  I höstas piffade man även till caféplatsen i butiken.

 • data-srcset

  Förutom den stora röda butiken, visar de även upp möbler i två stora tält.

Bara åtta minuter från Nässjös stadskärna ligger Hultarps inne- och utemöbler. Här, i en lada på landet, säljs möbler som aldrig förr, men vad beror ökningen på?

– Vi har successivt utökat vårt sortiment och varit väldigt noga med att alltid ha påfyllda lager så vi kan erbjuda snabba leveranser. Idag är det inte ovanligt att man får vänta 8-10 veckor på sin soffa eller säng. Det behöver man inte göra när man kommer till oss. Oftast kan vi leverera möbeln redan samma dag, säger Mathias Karlsson, ägare tillsammans med Leif Karlsson.

– Vi ser också nya trender som påverkar, fortsätter Mathias. Man har inte längre bara en sittgrupp i trädgården, utan flera olika för olika sammanhang. Man har en matgrupp, en soffgrupp och kanske några solstolar i närheten av sitt spa-bad. Uppgången beror även på coronaviruset. Eftersom man är mycket mer hemma än tidigare väljer många att investera i nya möbler istället för på framtida semesterresor.

Möbelbutiken har fyllt 35 år 

Hultarps inne- och utemöbler grundades 1985 av bröderna Leif Karlsson och Eije Karlsson. Cirka femton år senare sålde Eije sina aktier till Mathias Karlsson, son till Leif. Sedan dess har Leif och Mathias, med personal, drivit verksamheten framåt som vuxit sig allt större med åren.

– När jag och min bror startade verksamheten 1985 ägde vi inte lokalerna själva, utan vi hyrde bara en del av ladan. Vi hade ett litet sortiment av utemöbler, som utökades med tiden. Den dåvarande ägaren använde lokalen till att förvara veteranbilar och när han kom hit på besök en dag, tyckte han att vi hade brett ut oss lite för mycket. Vi fick inte riktigt plats med alla våra produkter, så då frågade vi om vi inte kunde få köpa fastigheten, vilket vi fick, berättar Leif Karlsson och fortsätter:

– Jag kikade i våra gamla papper och hittade en rad som sade att vi omsatte 517 000 kronor det första året. Nu, 2021, är målet 15 miljoner kronor, säger Leif.

Nästa investering: ett växthus

Sedan Hultarps inne- och utemöbler köpte loss fastigheten har de nästan alltid haft ett renoveringsprojekt igång. De har totalrenoverat nedervåningen av butiken, asfalterat utegården, slagit upp ett staket och byggt ut lagret.

– Förra året blev vi klara med renoveringen av övervåningen i butiken. Vi har isolerat, lagt nytt golv, målat väggarna, dragit ny el och satt upp ny belysning. Tidigare var det lika kallt på övervåningen som utomhus. Nu har vi istället en varm och mysig miljö där våra kunder kan provsitta sin soffa i lugn och ro, säger Mathias Karlsson.

I höstas piffade man även till caféplatsen i butiken och nu siktar man på att bygga ett växthus.

– Vi planerar att bygga ett stort växthus på framsidan, där vi kan bjuda på ännu mer inspiration. Vi skulle även ha nytta av växthuset när vi arrangerar våra kundkvällar. Planen är att bygga det så fort vi hinner. Nu, och ända fram till augusti, är det fullt fokus på att hjälpa kunderna i jakten på nya utemöbler, avslutar Leif Karlsson.