Bengtssons Mekaniska blir Caretec

2 min läsning Publicerad 31 mars 2021

Från och med 1 april överlåter K. Bengtssons Mekaniska AB sin verksamhet till dotterbolaget Caretec i Forserum AB. ”Vi vill kunna effektivisera hela kedjan”, säger vd Niclas Bengtsson.

Sabina Asplund, Felix Mattsson och Niclas Bengtsson på Caretec i Forserum.
Caretecs nya logotype.
I samband med organisationsförändringen har man tagit fram en helt ny grafisk profil.

Caretec. Det är namnet som från och med nu kommer att göras känt av det Forserumsbaserade industriföretaget som hittills varit känt som Bengtssons Mekaniska.

Caretec har sedan Bengtssons Mekaniska förvärvade företaget 2017 varit dotterbolag i koncernen, och fram tills nu har Caretec lagt ut sin produktion till Bengtssons Mekaniska. Nu hamnar alltså allt i ett och samma bolag, vilket innebär att Caretec själva sköter hela produktionskedjan av lösningar för sjukvården – patientsängar, patientvagnar, sängbord och liknande. 

– Vi har gjort mycket dubbelarbete i och med att vi är samma personer i de båda bolagen, mycket tid har lagts av den anledningen. Detta blir bättre för oss men även för våra kunder, säger Sabina Asplund, marknadsansvarig. 

– Den stora anledningen till omorganisationen är att vi vill kunna effektivisera hela kedjan. Alla tjänster i Bengtssons Mekaniska följer med över till Caretec, så vi fortsätter med samma antal anställda, säger Niclas Bengtsson. 

Organisationsförändringen innebär att Caretec nu har cirka 40 anställda i Forserum, utöver en säljare i Stockholm. Alla kontakter med kunder sker från och med nu under Caretecs namn. I samband med detta byter även företaget grafisk profil för att visa på Caretec som helhetsleverantör med tillverkning. 

Kontinuerligt arbete för kvalitet

Caretec finns med som leverantör av sjukhussängar och liknande i de flesta av Sveriges regioner. Dessutom förser man hela Norges sjukvårdssystem med sina lösningar. Företaget vistas på en marknad där offentliga upphandlingar är vardag, vilket innebär väldigt tydliga och detaljerade krav.

– Vi vinner oftast på kvalitet istället för på pris och vårt mål är att fortsätta bidra med en bra kvalitet. Det är ett säljarbete som hela tiden pågår och vi arbetar för att regionerna ska få med kvalitetsperspektivet ännu mer, säger Sabina Asplund.

Nya önskemål i och med pandemin

Det händer hela tiden nya saker i branschen. I och med Coronapandemin har det uppstått ökade önskemål att kunna tvätta sjukhussängar på plats på sjukhusen, vilket bland annat ställer nya krav på produkternas material. 

– Produktionsmässigt vill vi bli smartare och bättre. Utmaningen är att hänga med i automatiseringen. Vi har satsat ganska hårt med en helt ny rörlaser och nu även en svetsrobot. Arbetet för en smartare produktion kommer att fortsätta, avslutar Niclas Bengtsson.