Hon tog över Fastighetsbyrån i Nässjö

2 min läsning Publicerad 4 juni 2020

Det var ett välkänt ansikte som blev ensam ägare av Fastighetsbyrån i Nässjö. Jenny Karlson har jobbat på mäklarfirman i drygt 16 år och har varit majoritetsägare under de senaste två åren. I mars köpte hon Anders Torstenssons del och numera driver hon byrån helt själv.

Jenny Karlson på kontoret i Nässjö. I bakgrunden syns mäklaren Rebecca Fogelberg.

Under 2004 började Jenny Karlson jobba som mäklare på Fastighetsbyrån i Nässjö. En tjänst och en arbetsplats som hon verkligen har trivts med för nu, drygt 16 år senare, planerar hon fortfarande sin framtid hos byrån.

– Vi är ett glatt gäng som har roligt på jobbet och jag tror också det märks när man kommer hit, säger Jenny Karlson. För oss är det viktigt att ha en bra relation både i teamet och med våra kunder. Vi kommer fortsätta sträva åt att vara lyhörda, flexibla och tillgängliga, och jag hoppas man känner sig trygg som kund till oss, fortsätter hon.

Idag har sex personer anställning hos Fastighetsbyrån i Nässjö. Byrån förmedlar privatbostäder, fritidshus, mindre gårdar, arrenden och hyreshus samt företagslokaler som industri-, lager- och butikslokaler. 

– Vi ska vara experter på vår marknad, därför håller vi oss bara inom Nässjö kommuns gränser, säger Jenny.

Många köpare trots oroligheter kring Covid-19

I coronatider kan man tro att det är gott om säljare och få köpare, men Jenny Karlson vittnar om det motsatta.

– Det är många personer som går på våra visningar just nu och efterfrågar bostäder. Människor kommer alltid att behöva flytta. Man får barn, blir sambos, skiljer sig, får nytt jobb – anledningarna är många. Däremot ser vi en större orolighet hos säljarna. Man är rädd för att inte få sin bostad såld, men det behöver man inte vara, säger hon.

Som i de flesta branscher skapar coronaviruset nya utmaningar för mäklarbranschen. Istället för att ha en stor öppen visning, arrangerar Fastighetsbyrån i Nässjö flera visningar för mindre sällskap.

– Vi har även börjat livesända våra visningar på Instagram. Om man av någon anledning inte kan komma på grund av att man inte känner sig helt frisk, är man välkommen att följa med digitalt!

Nya bostadsprojekt igång

Förutom att förmedla enskilda objekt, har Fastighetsbyrån större bostadsprojekt igång. I Norra Alsberg ska OBOS bygga 11 bostadsrätter i radhusform och i stadskärnan, nära järnvägsstationen, planeras 34 bostadsrätter.

– Hittills har vi sålt en bostadsrätt i Norra Alsberg och sex bostadsrätter i city. Vi har även flera personer som har lämnat intresse för de båda bostadsprojekten, avslutar Jenny Karlson.