Go´Berts lager har flyttat in hos Privab i Nässjö

3 min läsning Publicerad 14 december 2020

Skövdeföretaget Go’Berts har integrerat sitt lager med Privabs lager i Nässjö och de båda bolagen ser stora synergieffekter. ”En ren win-win-situation”, säger Privab Nässjös vd Kristoffer Lundin.

Go´Berts lager har flyttat in hos Privab i Nässjö. Från vänster sitter Privabs ägare Fredrik Samuelsson, Privabs vd i Nässjö Kristoffer Lundin och Go’berts vd Nils Annér.
Från vänster sitter Privabs ägare Fredrik Samuelsson, Privabs vd i Nässjö Kristoffer Lundin och Go’Berts vd Nils Annér.

När Privab Nässjö förvärvade Nässjötryckeriets forna lokaler för några år sedan fick de tre gånger så stor yta som de haft tidigare. Det är inte bara lagerkapaciteten som har utökats – även kontoret har genomgått en metamorfos.

Speglar företagets kultur

Besökaren möts av starka färger och lekfulla detaljer. På väggen i ett av konferensrummen hänger ett åsnehuvud som en jakttrofé – i form av ett mjukisdjur, alltså. Bara en sådan sak. Huvudet ser ut att tillhöra Ior, den pessimistiske och deppige åsnan i berättelserna om Nalle Puh. Kanske har han symboliskt offrats för att bereda plats för den optimism och glädje som präglar arbetsplatsen. Hela kontoret andas nämligen denna atmosfär, det är lekfullt men ändamålsenligt, färgglatt men proffsigt. Det speglar Sam & Son, helt enkelt: 

– Det har blivit ganska ”spejsat” inredningsmässigt, det har skenat iväg lite. I början var det nog ganska strikt och seriöst sådär, men längs vägen har det alltmer känts som att den här stilen passar oss och vår verksamhet. Det känns som att det hänger ihop med vår kultur, säger Fredrik Samuelsson, ägare.

– Man får energi av att komma hit. Det är en väldig skillnad på var man sitter, även om man utför samma jobb, säger Go’Berts vd Nils Annér. 

Frigör tid till nya satsningar

Go’Berts, med vd Nils Annér i spetsen, ägs sedan tre år tillbaka delvis av Sam & Son Grossist AB. Nyligen integrerade man de båda lagren och frigör därmed tid och resurser.

– Vi har kunnat koppla i varandra och skapa mer tid till Go’Berts så att de kan jobba med nykundsbearbetning på ett annat sätt. De har också en expertis och erfarenhet som vi kan dra nytta av. Det här är en ren win win-situation, säger Privab Nässjös vd Kristoffer Lundin.

Konkurrenter och kompisar

Go’Berts är experter på lösviktsgodis medan Privab mer har etablerat sig själva som helhetsleverantörer till servicehandeln. Trots att de har gemensamma ägare så är de fortsatt konkurrenter. It’s complicated, så att säga. Men även om de formellt är konkurrenter är det ett ömsesidigt erfarenhetsutbyte som står i centrum för relationen, som de tror kommer att ge stora fördelar för de båda bolagen. 

– Nu kan vi komma loss och få ett mycket bredare sortiment och ta oss an marknaden på ett bättre sätt än tidigare, säger Nils Annér. 

Kristoffer Lundin är glad för att få inblick i Go’Berts kunnande, i deras tajta kundrelationer och, inte minst, deras kreativitet. 

– Nisse är otroligt kreativ, det är något som vi har saknat på många sätt. Vi är lite mer traditionella, vi lyssnar på kundens önskemål och uppfyller dem. Nisse är mer nyskapande, säger han.

Yin och Yang, med andra ord. Nyskapande och tradition. Privab och Go’Berts kommer att lära av varandra men förbli distinkta bolag med olika nischer. Och, som sagt, en effektivare lagerhantering.

– Det går inte att komma ifrån att Nässjö har ett fantastiskt logistiskt läge. Det är också något vi tror att vi kan dra ut synergier ur också på sikt, säger Fredrik Samuelsson.