Frisörsalong satsade i stadskärnan – fick flera nya kunder

2 min läsning Publicerad 15 oktober 2020

Under sommaren flyttade Naturligtvis Salomonssons från Mellangatan till Storgatan bredvid Hund-Fix. Nu berättar Maria att hon har fått flera nya kunder tack vare flytten. Dessutom har salongen blivit nominerad till Årets Byggnadspris i Nässjö kommun.

Naturligtvis Salomonssons har flyttat till Storgatan 17c i Nässjö. På bild syns fastigheten.
I över 1,5 år funderade Maria Salomonsson på att flytta sin salong. I slutet av april beslutade hon sig för att lämna Mellangatan och flytta in på Storgatan 17C.
Maria Salomonsson har arbetar som frisör i 33 år. På bild syns Maria i sin salong på Storgatan i Nässjö.
Maria har arbetat som frisör i 33 år och som egenföretagare i 30 år.
Inuti Naturligtvis Salomonssons salong i Nässjö. På bild syns bland annat en frisörstol, en spegel och en säng.
”Tidigare fick mina kunder sitta framför en brasa, men nu har jag istället valt att kunderna får titta på konstmotiv. Just nu hänger fjärilar framför en vägg, om ett tag kommer det finnas något annat här, kanske en tavla”, säger Maria Salomonsson.

Maria Salomonsson driver ingen vanlig frisörsalong. Hon erbjuder så kallade energiklippningar som innebär att man utgår från kundens naturliga förutsättningar som huvudform, virvlar, hårfäste, kvalitet och såklart önskemål. Tekniken ger ett starkare, fylligare och mer lättskött hår som håller längre än traditionell klippteknik. Dessutom slipper man stirra sig själv i spegeln under hela besöket utan får istället njuta av stillhet och massage.

– När man klipper sig hos mig börjar jag med konsultation, hårborstning, hårbottensmassage, shamponering och sist klippning, säger Maria. Jag klipper under tysthet och med dörren stängd. Det här är en tid för avkoppling, fortsätter hon.

Marias specialitet är energiklippning med indisk hårbottensmassage, som är en uppåtgående energimassage för huvud, hals, nacke och ansikte. Hon erbjuder även tibetansk facilt, aromatouch massage och hårfärgning med växtpulver. Alla produkter som hon använder är naturliga och ekologiska, och i samband med flytten valde hon att utöka butiksbenet.

Naturligtvis Salomonssons salong i Nässjö. På bild syns hyllor med produkter till salu.
På hyllorna finns alltifrån schampo och balsam till ekologiska nötter och teer.
Naturligtvis Salomonssons salong i Nässjö. På bild syns blommor i vasar på ett bord som är till salu.
Här finns även både riktiga blommor och konstväxter till salu.

– Nu har jag inte bara ett sortiment med Maria Åkerberg, Reco hair, Urtekram och Biofood, utan även ett stort utbud av stearinljus, ljusstakar, konstväxter, blommor och hårvårdsprodukter från Oway. Eftersom dörren är låst när jag har en kund i stolen får man boka en tid om man vill handla. Men man behöver inte känna något köptvång bara för att måste boka en tid, det går minst lika bra att komma in och kika på utbudet, säger hon.

Innan nyöppningen renoverade Maria lokalen tillsammans med sin man Mark Smeets och inredningsstylisten Christel Stenberg. Väggarna har spacklats gråbruna, väntrummet har designats som ett växthus och flera möbler med en historia har fått flytta in.

Renoveringen har uppmärksammats av Nässjö kommun som varje år delar ut byggnadspris och miljöpris. Prisen delas ut för att lyfta goda exempel som utvecklat och berikat kommunen.

– Jag har blivit nominerad till Årets byggnadspris 2020, vilket är jätteroligt. År 2014 vann jag Nässjö kommuns miljöpris och för att fira vinsten arrangerade jag en mässa. Om jag vinner byggnadspriset blir det nog en mässa till, säger Maria Salomonsson.

Årets byggnadspristagare utses i november.

– Jag hoppas att jag vinner, men om jag inte gör det är jag glad över att ha blivit uppmärksammad och nominerad. Det är en vinst i sig, avslutar hon.