Företagare besökte Eldon Installation och HT Ställverk

3 min läsning Publicerad 5 oktober 2020

Den 1 oktober fick företag, och andra nyfikna, chansen att besöka Eldon Installation och HT Ställverk i Nässjö. Sedan april månad har bolagen verkat under samma tak i Gamlarps Industriområde.

Petter Jönssons väg 1 är numera Eldon Installations och HT Ställverks gemensamma adress. Fastigheten ägs av Tura Scandinavia som finns med lager på andra sidan vägen.
Ett 40-tal personer närvarade under träffen som bjöd på mingel, fika, rundvandring och korta, men intressanta föredrag.
Erik Nygårds, affärsutvecklare hos oss på Nässjö Näringsliv, höll i trådarna under kvällen.
Jonas Sandqvist, vd för Eldon Installation, berättade om Eldon Installations historia och framtid.
Fastigheten är uppdelad mellan bolagen. På bild syns Eldon Installations lager till vänster och HT Ställverks produktion till höger.
HT Ställverks vd Magnus Jansson bjöd på rundtur i produktionen.

”Nässjö Näringsliv knackar på…” är en ny serie av event där vi bjuder in företag att hälsa på hos andra som verkar i Nässjö kommun. Förra året besökte vi PostNord och i år fick Eldon Installation och HT Ställverk vara värdar. Syftet med träffarna är att företag ska lära känna varandra bättre, utöka sina kontaktytor och kanske till och med hitta samarbetsmöjligheter.

Under torsdagseftermiddagen kom ett 40-tal personer till Eldon Installation och HT Ställverk på Petter Jönssons väg 1. Här har Eldon Installation funnits sedan 2018 och HT Ställverk sedan våren. Fastigheten är uppdelad mellan bolagen, men samverkan är stor.

Under kvällen fick besökarna reda på att HT Ställverk har fått ta över hela Eldon Installations produktion och personal har rekryterats sinsemellan. En del medarbetare jobbar åt båda bolagen.

– Eldon Installation monterar fortfarande laddstolpar, men allt som har med elfördelningar att göra tar HT Ställverk hand om, säger Jonas Sandqvist, vd för Eldon Installation.

– Under 2018 köptes vi av Simonssongruppen i Jönköping, vilket är samma bolag som äger Eldon Installation, säger Magnus Jansson, vd för HT Ställverk. Gruppen beslutade tidigt att vi skulle jobba tillsammans med Eldon Installation, men som skilda bolag. De såg att vi skulle ha nytta av varandras personal, kompetens och erfarenheter, vilket vi också har haft, fortsätter han.

Hållbarhet – en viktig fråga för båda bolagen 

Eldon Installation utvecklar, marknadsför och säljer elfördelningssystem till den skandinaviska industrin och fastighetsmarknaden. I deras produktutbud finns laddstolpar, elbilsladdar, centralsystem, elfördelningar och eluttagscentraler.

HT Ställverk är leverantör av strömfördelning och levererar allt från mindre centraler upp till lågspänningsställverk. Under kvällen berättar Magnus Jansson och Jonas Sandqvist om det gemensamma uppdraget att genom smarta elfördelningssystem skapa ett energieffektivt och hållbart samhälle.

– Är det någon som vet vilket hushållsavfall som är mest skadlig för klimatet, frågade Jonas Sandqvist publiken. Elprodukter är den stora miljöboven. Därför är det av yttersta vikt att vi som verkar i den här branschen jobbar med kvalitet. För varje vecka som vi kan få våra produkter att leva längre, gör vi nytta för klimatet.

Under kvällen fick även besökarna en rundtur i lokalerna, Nässjö Näringsliv:s vd Claes Johansson berättade om nuläget i näringslivet och Erik Nygårds sade några väl valda ord om kompetensförsörjning.

Förutom företagspresentationer om HT Ställverk och Eldon Installation, fick även besökarna rundtur i lokalerna, Erik Nygårds sade några väl valda ord om kompetensförsörjning och Nässjö Näringsliv:s vd Claes Johansson passade på att berätta om konjunkturen, pandemin och i vilken takt företagen återhämtar sig samt om framtida satsningar i Nässjö kommun.