Certifiering öppnar nya marknader för Industrilås

2 min läsning Publicerad 19 oktober 2020

Den 16 oktober var en viktig dag för Industrilås. Företagets produktionsanläggning i Nässjö certifierades enligt standarden IATF 16949. Standarden har utvecklats av världens ledande fordonstillverkare och innebär att Industrilås lever upp till de krav som fordonsbranschen ställer på sina leverantörers ledningssystem. ”Detta är bland det största som har hänt oss”, säger Christian Fritz, kvalitetschef och projektansvarig för arbetet med IATF.

Personal och ledning samlades under fredagen för att tillsammans ta emot certifikatet från revisionsbyrån BSI och fira händelsen.

– Det här är en fantastisk dag för Industrilås. Mitt under coronapandemin har vi lyckats erhålla certifieringen IATF 16949, en dag som vi har jobbat mot under många år. Jag och hela Industrilås-teamet är otroligt stolta och glada, säger Christian Fritz.

Fordonsindustrin ställer höga krav på kvalitet och produktivitet. IATF 16949 är en internationell erkänd standard och oftast ett krav för att få order av de stora biltillverkarna.

– IATF 16949 öppnar upp nya marknadsområden för oss. Även fast standarden är avsedd för fordonsindustrin, finns det många andra branscher som använder sig av den idag eftersom den ger en tydlig signal om att man är en trovärdig partner, säger Fredrik Mölzer, koncernchef.

– Själva certifieringsarbetet ger oss också fördelar internt. Vi har fått ännu mer struktur i vårt dagliga arbete. Vi har kostnadseffektiviserat och optimerat våra flöden, vilket i sin tur har minskat våra avvikelser kraftigt, säger Christian Fritz.

– Nu siktar vi mot att certifiera våra andra anläggningar i Mexiko och Sri Lanka, säger Fredrik Mölzer.

De är på gång att bygga en ny anläggning

Under 2019 köpte Industrilås 63 500 kvadratmeter mark av Nässjö kommun.

– Idag finns vi med tre olika enheter i Nässjö. Under de kommande åren ska vi samla dessa enheter under ett och samma tak vid Kvarntorpsrondellen. Förhoppningsvis kan vi börja bygga den nya anläggningen redan under 2021, avslutar Fredrik Mölzer.