Flera Nässjöföretag har vunnit betydande affärer

2 min läsning Publicerad 8 april 2020

Små och stora bolag i Nässjö kommun har under den senaste tiden vunnit betydelsefulla affärer. Infraservice Group och Erixon Medtech har vunnit sina största upphandlingar någonsin. Dessutom har Ängs Maskincentral fått uppdraget att sköta däck åt Region Jönköpings fordon på höglandet.

Adam Carlsson, verkstadschef på Ängs Maskincentral.
Här på Ängs Maskincentral sköter man numera däck åt Region Jönköpings fordon på höglandet. På bild syns Adam Carlsson, verkstadschef.

I Nässjö finns många starka företag som konkurrerar om större jobb i Sverige. År 2020 började väldigt bra för våra intressenter Infraservice Group, Erixon Medtech och Ängs Maskincentral som vunnit betydelsefulla affärer.

Upphandling leder till nyanställningar för Ängs Maskincentral

I höstas blev det klart att Ängs Maskincentral ska sköta däck åt Region Jönköpings fordon på det Småländska Höglandet, vilket är drygt 200 fordon. Ängs Maskincentral är en rikstäckande däckgrossist i Nässjö som sysselsätter runt 7-8 personer. Kontraktet löper från den 1 januari 2020 till sista december 2021, med möjlighet till förlängning ett år.

– Vi är det första privata företaget som inte tillhör en större kedja som har vunnit den här upphandlingen, säger Adam Carlsson, verkstadschef på Ängs Maskincentral. Vi har aldrig tidigare jobbat med avtal mot kommunala verksamheter, så det här är en stor affär för oss. Den har redan inneburit nyanställningar. Dels har vi anställt på heltid och dels tar vi in bemanningspersonal, fortsätter han.

Erixon Medtech: ”Den här affären stärker oss på marknaden”

Erixon Medtech marknadsför och distribuerar medicinteknisk utrustning och olika sorters implantat till sjukhus i Norden. Trots att företaget är ungt och litet, bolaget bildades 2017 och drivs av Emil Erixon, har man vunnit en upphandling värd 2 miljoner kronor. Den 17 februari började de leverera kirurgiska instrument till regionerna Uppsala, Västmanland, Örebro län, Dalarna och Sörmanland, med andra ord de regioner som tillsammans kallas för femklövern. Ett avtal som sträcker sig över högst fyra år.

– Den här affären stärker företaget på marknaden och ger redan ringar på vattnet, säger Emil Erixon. Mitt namn har kommit upp i fler sammanhang, vilket känns fantastiskt roligt. Dessutom har jag börjat sälja Kobaknål, ett instrument som används vid förlossningar. Eftersom andra distributörer har slutat sälja Kobaknålen är jag just nu ensam leverantör av detta instrument, fortsätter han.

Med anledning av coronaviruset Covid-19 har Erixon Medtech även börjat sälja CE-märkt skyddsutrustning.

Infraservice Group vinner upphandling värd 86 miljoner kronor

Precis vid årsskiftet blev det klart att järnvägsentreprenören Infraservice Group får förtroendet att utföra spår- och växelbyte mellan Helsingborg och Teckomatorp. Kunden är Trafikverket och ordern är värd 86 miljoner kronor. Uppdraget blir därmed Infraservices största någonsin och dessutom är kontraktet historiskt såtillvida att ett Nässjöbaserat företag återigen får förtroendet att genomföra högmekaniserade spårbyten tillsammans med ett välrenommerat utländskt maskinföretag.

Projektet omfattar bland annat ca 30 km Spårbyte och ballastrening, växelbyten, dikes- och bankettrensning. Spåret mellan Helsingborg-Teckomatorp är idag runt 50 år gamla och har därmed uppnått sin tekniska livslängd. När projektet är klart kommer sträckan Helsingborg-Teckomatorp att hålla ytterligare 50 år.