Årets Näringslivsutvecklare finns i Nässjö kommun

2 min läsning Publicerad 12 maj 2022

Claes Johansson, VD för Nässjö Näringsliv AB, har utsetts till Årets Näringslivsutvecklare i Sverige. Prisutdelningen ägde rum vid SKNTs årskonferens i Skellefteå på torsdagskvällen. ”Claes är en hängiven och drivande näringslivschef som tillför kommun och näringsliv expansion, utveckling och service”, säger SKNTs ordförande Ann-Christine Torgnyson.

SKNTs ordförande Ann-Christine Torgnyson och Claes Johansson vid prisutdelningen i Skellefteå. Foto: Daniel Eriksson/Henson
Claes Johansson (till höger) tillsammans med några av personalen på Nässjö Näringsliv. Från vänster står Marcus Wårdmark, handelsplatsutvecklare, Erik Nygårds, affärsutvecklare, Peter Johansson, affärsutvecklare, Nicole Erkensten, marknadskoordinator. Foto: Sven Erkensten.

SKNT är den svenska, rikstäckande yrkesföreningen för näringslivsutvecklare. Varje år delar föreningen ut det prestigefyllda priset ”Årets Näringslivsutvecklare”. Årets utmärkelse går alltså till Nässjö Näringsliv AB och dess VD Claes Johansson som har jobbat med näringslivsutveckling i bolaget i snart 30 år – de senaste 20 som VD.

I sin motivering konstaterar juryn att Claes Johanssons insatser har bidragit till det expansiva näringsliv som Nässjö har i dag. ”Claes Johansson har mycket lång erfarenhet av näringslivsarbete. Han är en hängiven och drivande näringslivschef som tillför kommun och näringsliv expansion, utveckling och service. Claes har en fantastiskt positiv inställning till sitt jobb och en energi i arbetet som imponerar alla och överträffar de flesta. Claes leder sin organisation och ger sina medarbetare stor frihet att arbeta med komplexa utvecklingsuppdrag. Resultaten talar också för sig självt de senaste åren.”

Claes Johansson själv är tydlig med att utmärkelsen går till hela Nässjö:

– Det här är ett pris till NNABs samtliga medarbetare, till styrelsen, till nyckelpersonerna inom Nässjö kommun och till kommunens alla företagare och våra samarbetspartners runt om i Sverige. Det här är ett teamwork där vi bygger tillväxten i dialog, tillsammans, säger Claes Johansson som efter 29 år som näringslivsutvecklare fortfarande tycker att han har världens roligaste jobb.

Det var inte länge sedan som Nässjö även uppmärksammades med ett annat pris: Bästa Tillväxt i Jönköpings län 2021. Priset delades ut av kreditupplysningsföretaget Syna som varje år hyllar de kommuner som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst baserat på företagens inlämnade årsredovisningar.

– Vi befinner oss i ett läge där Nässjö är väldigt hett. Vi har en positiv utvecklingskurva som har stegrats under ett antal år och nu ska det bli kul att fortsätta det goda samarbetet vi har i Nässjö och accelerera mot framtiden! 


Pressmeddelande

Denna nyhet finns som pressmeddelande som är fritt att ladda ned och använda. Länka gärna till nnab.se om du använder våra bilder eller texter.