Brooklyn Burger öppnar i Nässjö

2 min läsning Publicerad 18 maj 2022

Brooklyn Burger öppnar en pop-up-restaurang i Nässjö över sommaren – serverar burgare i glasskiosken på torget.

Verksamhetschef Haris Krajina framför glasskiosken på Stortorget.

För åtta år sedan öppnade Brooklyn Burger sin första restaurang i Huskvarna. Ägaren Daniel Ebraham var då endast nitton år. Tillsammans med sin bror André har de sedan dess öppnat upp ytterligare tre restauranger och finns nu utöver i Huskvarna även i Skövde och på två ställen i Jönköping. Inom kort öppnar de sin femte restaurang – i alla fall under ett halvår – i Nässjö.

– Vi hoppas så klart att vi efter de här sex månaderna har lämnat ett gott intryck hos alla invånare. Vi har jättehögt fokus på kvalitet, man ska känna det varje gång man tar en tugga av våra burgare, säger Haris Krajina, verksamhetschef för Brooklyn Burger.

Kan bli anställningar

Initialt tar de med sig personal från Jönköping, men man hoppas att det kommer att gå så pass bra att man kommer behöva anställa ytterligare personer.

– Vi fick sjukt bra respons när vi var med på Nässjö Street Festival. Vi har flera stammisar som varit med oss sedan 2014, som dessutom nu bor i Nässjö och de har hört av sig till oss och varit glada över att äntligen få äta våra burgare lokalt i Nässjö, säger Haris.

Arbetar hårt med varumärket

Brooklyn Burger drivs av unga killar – själv är Haris tjugofem – och de tycks ha träffat helt rätt med sitt koncept. Efter Nässjö ska de även öppna en ny restaurang i Habo.

– Vi ser det inte bara som en restaurang, det är ett helt varumärke och det jobbar vi stenhårt med, att varumärket verkligen ska vara så starkt som möjligt.

Restaurangen på torget i Nässjö kommer att hålla öppet under sommarhalvåret. Vad som händer därefter återstår att se. Kan det månne bli en fortsättning i Nässjö?

– Man vet aldrig vad som händer, avslutar Haris Krajina.