Fideli Omsorg öppnar daglig verksamhet i Nässjö

2 min läsning Publicerad 30 januari 2020

Huvudkontor, gruppbostad och nu daglig verksamhet. Fideli Omsorg satsar vidare i Nässjö.

Fideli Omsorg öppnar dagligverksamhet i Nässjö. På bild syns personal från Fideli framför fastigheten där man kommer att finnas med den dagliga verksamheten-
Här, på Gjutaregatan 7C, ska Fideli Omsorg öppna en daglig verksamhet under namnet Fideli Forma – rakt mot arbetslivet.
Fideli Omsorg öppnar dagligverksamhet i Nässjö. På bild syns personal från Fideli framför fastigheten där man kommer att finnas med den dagliga verksamheten-
Sophia Cantby kommer att bli verksamhetschef för Fideli Forma. Till höger om Sophia står David Eller, vd, och Mårten Johansson, delägare för Fideli Omsorg.

Fideli Omsorg drivs av att skapa bra vardagar för personer som har rätt till insatser enligt Socialtjänstlagen (SoL) och Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Sedan 2017 har de öppnat flera gruppbostäder, bland annat ett LSS-boende i Nässjö som invigdes i september. Under 2019 slog de även upp portarna till sitt huvudkontor på Postgatan och nu avslöjar de ännu en satsning som görs i Nässjö.

– Personer som har rätt till insatser enligt LSS, har också rätt till en plats i daglig verksamhet, men det är inte alltid självklart att en kommun har platser att erbjuda. Ibland hittar vi det samarbetet hos de kommuner vi finns i, men många gånger måste vi lösa det behovet själva. Därför valde vi att starta daglig verksamhet i Nässjö, som ligger bra till för våra gruppbostäder i Vetlanda, Sävsjö, Eksjö, Tranås och såklart Nässjö, säger David Eller, vd.

De vill sysselsätta 30 personer

Den 16 december tecknade Fideli ett hyresavtal med SML Fastigheter. På Gjutaregatan 7C har de nu tillgång till en lokal om 529 kvadratmeter. Lokalen har större, allmänna ytor och flera arbetsrum i olika storlekar.

– Vi hoppas kunna sysselsätta 30 personer här, men först ska lokalerna renoveras, berättar David Eller när han visar oss runt.

– För oss är det viktigt att skapa en meningsfull sysselsättning för de personer som kommer hit, berättar Sophia Cantby, verksamhetschef. Det kan vara alltifrån att baka till att utföra arbetsuppgifter åt ett företag. Vi vill gärna samarbete med de lokala företagen och har samtal med några just nu, men om det finns fler som vill ha hjälp med någon del av sin verksamhet är det bara att höra av sig, säger hon.

Fem nya tjänster

Planen är att öppna under sen vår eller sommar och Fideli räknar med att anställa fem personer på sikt.

– Till en början kommer vi anställa en teamledare som kommer ansvara för den dagliga planeringen och i takt med att fler och fler kunder påbörjar sin sysselsättning hos oss kommer vi rekrytera fler medarbetare. Medarbetare från våra nuvarande boenden kommer ibland också att vara med de boende i deras sysselsättning på dagliga verksamhet för att skapa en kontinuitet över dagen, avslutar David Eller.