Ewa Hallenborg sadlar om – öppnar Fotvårdsspecialisten

2 min läsning Publicerad 14 december 2021

En ny fotvårdssalong har öppnat i centrala Nässjö. Bakom företaget står Ewa Hallenborg, som efter många år som sjuksköterska prövar vingarna som egenföretagare.

Ewa Hallenborg i sin nyöppnade fotvårdssalong på Postgatan 14A i Nässjö.

På Postgatan 14A huserar numera Fotvårdsspecialisten, en ny fotvårdssalong som redan efter ett par veckor har fått många bokningar. Det är Ewa Hallenborg, sjuksköterska med bakgrund inom såväl akutsjukvård som på vårdcentral (och senast inom hemsjukvården), som har tagit klivet att göra verklighet av sina drömmar.

– Jag har gått och funderat på det här i många år, att driva en fotvårdssalong. Jag är jätteglad över att ha tagit det här steget. Att få arbeta med människor och att kunna hjälpa till om folk har ont, det känns bra, säger Ewa.

Fotvårdsspecialisten riktar in sig på alla från åtta år och uppåt, även om den största delen av kunder kommer att tillhöra den äldre generationen.

– Men yngre börjar också anamma det här att de ska sköta om sina fötter.

Fördelar med vårdbakgrund

För att utbilda sig inom medicinsk fotvård krävs ingen tidigare sjukvårdsutbildning, men Ewa Hallenborgs erfarenhet som sjuksköterska är knappast någon nackdel i den nya rollen.

– När man har arbetat som sjuksköterska har man en god medicinsk bakgrund att luta sig emot. I den här rollen ställer jag förstås inga diagnoser men man kan ändå ha en förståelse för olika sjukdomar. Det ger en trygghet för både mig och kunden, säger hon.

I många fall kommer man till Fotvårdsspecialisten för att man upplever besvär, kanske av en liktorn eller av nageltrång. Det är inte ovanligt att det krävs återkommande behandlingar.

– Det brukar vara bra att lägga upp en vårdplan med kunden. En behandling tar 50 minuter men ibland kanske kunden har många problem med foten och då kan man behöva ta det som gör mest ont för att sedan boka in en ny tid.

Ewa Hallenborg arbetar som timanställd inom hemsjukvården parallellt med sitt företag, men målet är att ägna sig åt Fotvårdsspecialisten på heltid.

– Jag älskar att arbeta med patienter och som sjuksköterska, men den personliga kontakten är något som jag kommer att kunna ägna mig åt även i den här rollen. Man lägger i allmänhet inte så mycket fokus på fotvård, det är härligt att få folk att förstå att man behöver sköta sina fötter. De ska bära oss hela livet.