ER Bils nybygge är klart: ”Att ha ändamålsenliga lokaler är viktigt, men det är ännu viktigare att ge bra service”

2 min läsning Publicerad 8 april 2020

Nu är det färdigbyggt för ER Bil i Nässjö. Under en tioårsperiod har bilhandlaren satsat på en ny serviceverkstad, plåtverkstad, däckhall och till slut även en ny bilhall som blev klar så sent som i mars månad. Men ägaren Kjell Carlssons stora fokus ligger inte på utbyggnationerna, utan på kunderna.

ER Bil har byggt ut bilhallen i Nässjö. På bild syns byggnaden utifrån.
ER Bil har byggt ut bilhallen i Nässjö. På bild syns hallen inifrån.
ER Bil har byggt ut bilhallen i Nässjö. På bild syns ägaren Kjell Carlsson i hallen.
Kjell Carlsson i den nya bilhallen.

ER Bil har investerat sju miljoner kronor i en ny bilhall i Nässjö. Med ytterligare 700 kvadratmeter har de nu gott om plats att visa upp olika modeller av Fiat och Honda. Dessutom har de utökat antalet kontor.

– Planen har alltid varit att bygga ut, men vår viktigaste satsning under alla dessa år har varit på att kunna möta kundernas behov, säger Kjell Carlsson när vi träffar honom i den nya hallen.

Sedan Kjell tog över verksamheten 2004 har de utvecklat verksamheten och blivit en komplett bilhandlare. Idag erbjuder de all typ av service och reparationer, uthyrning och leasing av bilar. Förra året investerade de även i en ny däckhall för 5 miljoner kronor.

– Vi har byggt upp en service som gör det enklare för våra kunder att äga en Honda eller en Fiat än alla andra märken, säger Kjell. Om man får problem med sin bil kan vi fixa en hyrbil på en halvtimme och som kund får man hjälp med reparationen snabbt. Men det är också små saker som att vi byter ut glödlampan gratis, det enda kunden behöver betala är självaste lampan, fortsätter han.

De säljer flest Honda i hela Norden

ER Bil har byggt ut bilhallen i Nässjö. På bild syns ägaren Kjell Carlsson när han tar emot utmärkelsen Årets Företagare.
Kjell Carlsson tillsammans med sönerna Fredrik, Martin och Rickard vid mottagandet av priset Årets Företagare.

Under 2019 blev Kjell Carlsson utsedd till Årets Företagare i Nässjö kommun och sedan tre år tillbaka har de sålt flest Honda i hela Sverige.

– Vi fick precis reda på att vi under det senaste året till och med sålt flest Honda-bilar i hela Norden, säger Kjell.

Hur har ni lyckats bli bäst på marknaden?

– Jag tror det beror mycket på att vi satsar på just service, att våra kunder känner sig trygga och får hjälp med alltifrån det lilla till det stora, svarar han.

Invigningsfesten flyttas fram

Med den nya bilhallen klar finns det bara en sak som återstår att göra – att fira med kunderna! Planen var att fira i slutet av mars, men på grund av coronaviruset har man flyttat fram festen till den 17 oktober.

– Då är våra kunder varmt välkomna att fira den nya hallen med oss, avslutar Kjell Carlsson.