Elgiganten Phonehouse öppnar på Rådhusgatan

2 min läsning Publicerad 1 april 2019

I början av maj öppnar en ny telefonibutik på Rådhusgatan. Det är Andreas Tanriver och Michael Khoury som tar konceptet Elgiganten Phonehouse till Nässjö.

Elgiganten Phonehouse öppnar i Nässjö. På bild syns franchisetagarna Andreas Tanriver och MichaelKhoury.

När Teliabutiken i Nässjö slog igen förra året ökade antalet telefonikunder på Elgiganten i Jönköping där Andreas Tanriver arbetar. Tillsammans med Michael Khoury började han därför undersöka marknaden för en telefonibutik i Nässjö.

– Spontant kände vi att en stad av Nässjös storlek borde ha behov av en ren telefonibutik. Så vi började göra research, jämföra med andra städer och konstaterade att man inte ska behöva åka flera mil för att ta del av Elgigantens utbud av telefonitjänster, säger Michael.

Andreas och Michael har många års erfarenhet från telekombranschen. Andreas som säljledare på Elgiganten i Jönköping och Michael som distriktschef hos operatören Tre. När de tog kontakt med Elgiganten fick de ytterligare hjälp att analysera marknaden och behovet i Nässjö.

– Vi tog också kontakt med Nässjö Näringsliv och fick hjälp att hitta fastighetsägare. Vi fastnade ganska snart för SML Fastigheter som var bra på att se våra behov och smidiga att diskutera med. Det känns värdefullt att ha både Nässjö Näringsliv och SML med på den här resan, säger Andreas.

Brett utbud av telefoni och tillbehör

Elgiganten har idag cirka 170 butiker och varuhus runt om i landet. Konceptet med Phonehouse startades 2014 när Elgiganten slogs ihop med telefonikedjan och idag finns ett flertal butiker i köpcentrum och på gågator runt om i landet.

– Elgiganten är ett känt varumärke och har ett bra koncept när det gäller telefoni. Vi kommer att erbjuda lösningar från alla de stora operatörerna så att du som kund kan få en skräddarsydd lösning som passar dina behov, berättar Andreas.

Butiken kommer att ligga på Rådhusgatan 34B i Nässjö och förutom telefoner kommer det att erbjudas ett brett sortiment av tillbehör – men också aktivitetsklockor, surfplattor och digital-tv.

– Hörlurar, högtalare, laddare och skal – idag finns ju mängder av tillbehör till din telefon som är praktiska och snygga, säger Andreas.

– Digital-tv är ju också en abonnemangstjänst som passar in ganska naturligt i konceptet och på så sätt kan du få en helhetslösning från oss, berättar Michael.

Tillgänglighet och personlig service

Elgiganten Phonehouse kommer att drivas som franchisebutik och Michael och Andreas kommer att erbjuda lösningar för både privatpersoner och företag.

– Vi kommer inte jobba proaktivt mot företag som en del telefonförsäljare gör. Vårt fokus är att finnas på plats i Nässjö och kunna erbjuda personlig service och skräddarsydda lösningar oavsett om du behöver en telefon privat eller en komplett lösning för ditt företag, säger Michael.

Butiken slår upp portarna på Rådhusgatan i början av maj.

– Så håll utkik när det närmar sig, säger Andreas.