Få maten hemkörd med Food Delivery

3 min läsning Publicerad 1 april 2019

Sedan några veckor tillbaka har nässjöborna möjlighet att få restaurangmat hemkört till dörren. ”Jag har avtal med fyra restauranger just nu, och fler är på gång”, berättar Björn Tepsa som driver Food Delivery i Nässjö.

Björn Tepsa från Food Delivery framför sin röda bil.

Sedan en tid tillbaka levererar Björn Tepsa restaurangmat hem till hungriga nässjöbor i sitt nystartade bolag Food delivery. 

– Beställningarna ökar för varje vecka. Mest är det så klart på kvällar och helger då de flesta är hemma berättar han. Jag märker att många beställer när det är något speciellt på TV, som till exempel melodifestivalen – då har jag mycket att göra, säger han.

Beställningarna gör man enkelt på företagets hemsida fastfoodnassjo.se. Björn får då en avisering i sin telefon och hämtar sedan maten på restaurangen och levererar den hem till beställaren. I dagsläget täcker han in en radie av 12 km från Nässjö centrum.

– Det har varit väldigt uppskattat och hela tiden är det fler och fler som upptäcker den här möjligheten, säger Björn.

Det finns många fördelar med att kunna få maten hemkörd.

– När det är mörkt och kallt ute så kan det vara jobbigt att ge sig ut med bilen för att hämta mat. En annan fördel är att alla i familjen kan beställa från olika restauranger. Jag hämtar maten från restaurangerna och kör hem det till dörren. Smidigare kan det inte bli, säger Björn.

Björns företag är helt nystartat, men helt ny som företagare är han inte.

– Jag har haft en firma tidigare där jag rekonditionerade bilar, så jag vet vad det innebär att driva företag, berättar Björn. Jag har även jobbat på ett företag som körde ut mat till privatpersoner och företag, så jag har erfarenhet av branschen, fortsätter han.

Food delivery är intressenter i Nässjö Näringsliv och Björn tror att det är ett bra sätt att bli mer känd i Nässjö.

– Sen öppnar det även en möjlighet att få rådgivning kring marknadsföring och annat som är viktigt som företagare, säger han.

Kanske har du sett den röda bilen köra runt i centrala Nässjö? Tanken är nämligen att den ska fungera som en reklampelare för Björns verksamhet.

– Flera kunder har sett bilen och sen har de gått in på hemsidan och beställt. Trots att jag bara har hållit på några veckor så har jag redan flera stamkunder som beställer flera gånger i veckan, berättar Björn. Jag försöker synas på Facebook och så har jag delat ut lite reklamblad också, fortsätter han.

I bilen har Björn ett värmeskåp som gör att maten håller rätt temperatur under leveranstiden.

– Ingen vill ju ha kall mat, så det är jätteviktigt att kunna hålla maten varm. Har jag nöjda kunder så kommer de att rekommendera mig för sina vänner och så kan verksamheten växa, hoppas Björn.

Men det är inte bara privatpersoner som kan utnyttja hemkörning från Food Delivery.

– Jag hoppas att många företag ska upptäcka tjänsten som jag erbjuder. Det är perfekt om man ska beställa lunch till personalen eller liknande. Man sparar tid och får maten levererad för en billig peng, förklarar Björn.

I framtiden hoppas han kunna utöka sin verksamhet med fler bilar. 

– Speciellt under vissa tider på kvällar och helger kommer jag nog att behöva åtminstone ytterligare en bil. En dröm för framtiden vore också att kunna åka runt med en miljövänlig elbil som dessutom är billig i drift, avslutar han.