Eldon Installation flyttar tillbaka till Nässjö – anställer personal

2 min läsning Publicerad 12 september 2018

Eldon Installation, som i april föregående år förvärvades av Simonssongruppens investmentbolag Huset invest, har sedan dess genomgått en omfattande förändring. Nu tar man nästa steg i sin utveckling och återvänder till Nässjö.

Bilden visar fastigheten som Eldon Installation ska flytta till i Nässjö.
Petter Jönssons Väg 1, som ligger i Gamlarps Industriområde vid Riksväg 40, blir nya läget för Eldon Installation. Fastigheten ägs av Voxson Carl-L Eriksson AB, som är moderbolaget till bland annat Tura Scandinavia.

I slutet av 2018 går första flyttlasset från Jönköping till Nässjö. En flytt som enligt Eldon Installation ska ge en ökad tillgång till kompetens, något som är viktigt då de står inför ett omedelbart rekryteringsbehov på runt 10 personer. Därefter räknar de med ytterligare rekryteringar för att understödja planerad tillväxt. Huset invest har också förvärvat HT Ställverk i Nässjö, och genom att Eldon Installation också etablerar sig på orten finns möjlighet till förbättrat samarbete mellan bolagen.

– Jag ser väldigt positivt på att Eldon Installation återvänder till Nässjö, där allt en gång började. Vår ambition med en flytt till Nässjö är hög, Eldon Installation skall stärka sin position på marknaden, och då behöver vi bland annat tillgång till rätt kompetens, något som vi tror vi har bättre möjligheter till i Nässjö. Vi har ett antal rekryteringar igång redan, och fler väntar framöver, kommenterar Niclas Ekblad, tillförordnad vd för Eldon Installation.

– Det är med stor glädje som vi välkomnar Eldon Installation till Nässjö. Vi är en expansiv region och det är min övertygelse att Eldon Installation kommer att gå en framgångsrik utveckling till mötes i vårt område. Jag ser fram emot att följa deras utveckling, säger Claes Johansson, vd på Nässjö Näringsliv.

Om Eldon Installation

Eldon Installation erbjuder elfördelningssystem och lågspänningskomponenter till den skandinaviska industrin och fastighetsmarknaden. De erbjuder också laddstolpar till personbilar samt säkerhetsskåp för skydd av säkerhetsklassad information. Idag är de cirka 30 medarbetare.