Ett av Sydkoreas största logistikbolag satsar i Nässjö

2 min läsning Publicerad 18 oktober 2018

Pantos Logistics etablerar centrallager för däck av märket Hankook Tires – en satsning som skapar 15 nya jobb i Nässjö kommun.

I januari kommer Pantos Logistics att vara igång i Nässjö. Företaget, som är en del av LG International Group, kommer att hyra 12 000 kvadratmeter på Telegatan av Wilfast. Här kommer de att lagerhålla däck, Hankook Tires, för att sedan distribuera dem till verkstäder över hela Sverige.

– Nässjö har det perfekta läget för oss. Det är väldigt nära till E4:an vilket gör det smidigt att ta emot och distribuera gods vidare, säger Reo Kim, platschef för den nya  enheten i Nässjö. Framöver vill vi också transportera gods via järnvägen. 

Pantos Logistics satsar öppnar nytt lager i Nässjö. På bilden syns Reo Kim, platschef framför byggnaden där lagret ska finnas.
Här vid Telegatan satsar Pantos Logistics med ett nytt lager. På bilden ser vi Reo Kim, platschef, framför byggnaden där Pantos Logistics snart flyttar in och blir granne med Schenker Logistics.

– Pantos Logistics har goda transportmöjligheter till och från Nässjö, både via väg och järnväg. Eftersom Nässjö ingår i  järnvägstransportsystem Railport Scandinavia har de härifrån direkttillgång till Göteborgs Hamn och till Nordens bredaste linjeutbud av sjötransporter, säger Claes Johansson, vd på Nässjö Näringsliv.

Nässjö Näringsliv hjälper Pantos Logistics att hitta leverantörer och samarbetspartner till den nya enheten i Nässjö. Även Business Sweden, som är en sammanslagning av Exportrådet och Invest Sweden vars uppdrag är att attrahera utländska investerare, stöttar i satsningen och likaså Arbetsförmedlingen och Nässjö kommun.

– Det är mycket glädjande att Pantos Logistics har valt att satsa i Nässjö. Det bevisar att Nässjö har värdefulla kvaliteter för företag inom logistiksektorn, avslutar Claes Johansson.