De har utsetts till Årets Företagare i Nässjö kommun

3 min läsning Publicerad 18 augusti 2020

Anna Arlbrandt, Niclas Hulterskog, Tommy Björnlund och Tobias Klaesson. Byggkompaniets delägare kommer att få ta emot det ärofyllda priset som Årets Företagare i Nässjö kommun 2020.

Årets Företagare i Nässjö kommun 2020: Niclas Hulterskog, Tommy Björnlund, Anna Arlbrandt och Tobias Klaesson från Byggkompaniet.
Från vänster står Niclas Hulterskog, Tommy Björnlund, Anna Arlbrandt och Tobias Klaesson.
Årets Företagare i Nässjö kommun 2020: Niclas Hulterskog, Tommy Björnlund, Anna Arlbrandt och Tobias Klaesson från Byggkompaniet.
Bakom dem syns Byggkompaniets nybyggda kontor som blir klar i slutet av augusti. Kontoret ligger i närheten av Sörängsrondellen, på samma gata som Atteviks och Höglandets Kompressorservice.

Varje år uppmärksammas företagare i Nässjö kommun som genom sitt starka engagemang, sin handlingskraft och sitt nytänkande fungerar som en viktig förebild för andra. Priset Årets Företagare delas ut av organisationen Företagarna i nära samarbete med Nässjö kommun och Nässjö Näringsliv AB. Vanligtvis brukar vinnaren tillkännages under festliga förhållanden i stadshuset, men på grund av Covid-19 fick man flytta fram ceremonin till den 24 september. Då kommer Anna Arlbrandt, Niclas Hulterskog, Tommy Björnlund och Tobias Klaesson få ta emot blommor, diplom och den klassiska ”Årets Företagare”-trofén.

– Det känns både roligt och hedrande att bli uppmärksammade på det här sättet, säger Anna Arlbrandt.

Anna, Niclas, Tommy och Tobias äger 25% vardera av Byggkompaniet. En ägargrupp som tillsammans drivit verksamheten framåt sedan 2015, men de har varit aktiva i bolaget längre än så.

– Tommy började jobba på Byggkompaniet 2001, Tobias 2010, Anna 2015 och jag 2014, säger Niclas.

Förutom att vara delägare har Anna tjänsten som vd, Niclas är platschef, Tobias är arbetschef för Nässjökontoret och Tommy är projektledare för Jönköpingskontoret. När Tommy började på Byggkompaniet 2001 jobbade runt 20 anställda på företaget, idag är de 90.

– Vi växte som allra mest under 2014, säger Anna. Mellan maj och september gick vi från att vara 32 till 70 anställda, fortsätter hon.

Och antalet medarbetare fortsätter att öka.

– Vi har precis anställt sex personer. Fyra av dem kommer direkt från skolan som varit hos oss på praktik, säger Anna.

I takt med att fler och fler personer börjat jobba på Byggkompaniet, har även omsättningen ökat. I år har de till och med nått historiskt omsättningsrekord. 

– Vi hade bokslut sista april, vilket visade en omsättning på 325 miljoner kronor. Det är första gången vi är över 300-strecket, säger Anna.

Vad är ert framgångsrecept?

– Vi erbjuder helhetslösningar och jobbar med egen personal, vilket inte alla gör längre. Att ha en organisation som tar helhetsansvaret och har egen personal hela vägen, gör att projekten håller ihop på ett annat sätt. Det tror vi är ett framgångsrecept, svarar Anna. 

– Att ha egen personal är en styrka som visat sig extra tydlig i år. När de stängde gränserna fick flera byggföretag problem att få hit sin arbetskraft, medan vi kunde jobba på som vanligt, säger Niclas.

Nära samarbete med Brinellgymnasiet

För att bli Årets Företagare behöver man uppfylla flera kriterier. Bland annat ska man ha majoritetsägande, visa en god lönsamhet och arbeta på ett innovativt sätt med sin vara eller tjänst. Dessutom ska man bidra till samhället genom sitt agerande. (>> Alla kriterier hittar du här.) Byggkompaniet har ett nära samarbete med både Brinell- och Bäckadalsgymnasiet där de tar emot flera elever på praktik varje år.

– Vi tar emot elever från årskurs två och tre från byggprogrammet och även ibland från Byggvux. Ungefär brukar det handla om 3-4 elever från varje årskurs på Brinell och 2-4 elever från varje årskurs från Bäckadal. Det här är ett oerhört viktigt samarbete, dels får vi möjligheten att fånga upp duktiga medarbetare och hitta vår framtida arbetskraft, och dels får elever en väg in i arbetslivet, säger Anna.

De går vidare till regionfinal

Priset Årets Företagare delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Som vinnare av Årets Företagare i Nässjö kommun går nu Byggkompaniets delägare vidare och tävlar om priset som Årets Företagare i Jönköpings län. Denna final hålls den 26 augusti.

– Vi vill önska Byggkompaniet ett stort lycka till i regionfinalen och med sina framtida satsningar. Redan idag ser vi att Byggkompaniet är ett regionalt stabilt företag som klarar både mindre och större entreprenader. De är en välorganiserad grupp med stor kompetens och har en innovativ hållning, vilket ger nöjda kunder och ett hållbart samhälle, säger Claes Johansson, vd på Nässjö Näringsliv AB.


Pressmeddelande

Denna nyhet finns som pressmeddelande som är fritt att ladda ned och använda. Länka gärna till nnab.se om du använder våra bilder eller texter.