De bygger 84 nya lägenheter i Nässjö

2 min läsning Publicerad 10 februari 2021

Nässjö växer. F4H Fastigheter är i full färd med att bygga 84 nya hyresrätter i Åker och Handskeryd. ”De första lägenheterna är inflyttningsklara i maj”, säger Ralph Torgersson, delägare för F4H Fastigheter.

 • data-srcset

  Såhär kommer det nya bostadsområdet se ut i Åker, bakom Pinnen-fastigheten vid Fabriksgatan.

 • data-srcset

  Radhuslägenheterna i Åker kommer ha inglasade uterum i söderläge.

 • data-srcset

  Lägenheterna blir genomgående moderna med välutrustade kök och badrum.

  +3
 • data-srcset
 • data-srcset

  I Handskeryd kommer tre nya lägenhetshus uppföras i forna Folkets Park.

 • data-srcset
 • Klicka på bildspelet för att se alla bilder.

Det råder byggboom av hyresrätter i Nässjö. F4H Fastigheter är på gång att uppföra 12 stycken radhuslägenheter i Åker, precis bakom Pinnen längs Fabriksgatan. Lägenheterna kommer ha en bostadsyta på 94 kvadratmeter, fördelat på två plan och inglasade uterum. Åtta av lägenheterna kommer vara inflyttningsklara redan i maj, resterande planeras vara färdiga i oktober.

– Vi har nu fått de sista dokumentet från hyresgästföreningen, vilket gör att vi kan börja teckna hyresavtal, säger Ralph Torgersson, ägare för F4H Fastigheter tillsammans med Jonas Sagerklint.

Dessutom bygger F4H Fastigheter tvårums-, trerums och fyrarumslägenheter bredvid radhuslägenheterna i Åker och i forna Folkets Park i Handskeryd. Totalt 36 stycken i Handskeryd och lika många i Åker.

Lägenheterna i Handskeryd planeras vara inflyttningsklara i oktober-november 2021 och de övriga i Åker i mars-april 2022.

– Alla lägenheterna blir välutrustade och moderna med generösa balkonger, ca 9-10 kvadratmeter. Även fast det är hyresrätter bygger vi med hög standard, lika hög som man bygger i bostadsrätter. Det kostar lite mer, men eftersom vi bygger med det statliga investeringsstödet kan vi hålla nere hyreskostnaderna och erbjuda Nässjöborna riktigt fina lägenheter till bra priser, säger Ralph Torgersson.

Ralph Torgersson och Jonas Sagerklint har sedan tidigare satsat i Nässjö, dels på kommersiella fastigheter i centrum och dels på nybyggda bostadsrätter. De har även uppfört ett LSS-boende åt kommunen i Handskeryd som kommunen tillträdde i december 2019 samt ett LSS-boende i Åker som kommunen tillträder nu i mars 2021.