Butik botanik växer digitalt och fysiskt

2 min läsning Publicerad 15 februari 2021

Den idylliska gårdsbutiken i Mjölarp fortsätter att växa. Så sent som i julas utökade man med både webbshop och större butiksyta.

Trion Ida Hjalmarsson, Hanna Björklund(ägare) och Frida Jansson jobbar tillsammans på butik botanik. Eller ja, Hannas familj är också högst delaktiga i verksamheten!
Efter en tids renovering utökade man butiken i julas.
Den nya delen inrymmer både fikaplatser och produkter samt en ateljé för kursarrangemang.
”Vi har renoverat allting själva, jag och pappa, förutom sådant vi inte får göra som att dra elen”, berättar Hanna Björklund.
Butiken håller till i en ladugård i Mjölarp, som ligger mellan Flisby och Solberga.

Sedan Hanna Björklund slog upp dörrarna till sin butik 2017 har kundintresset varit stort. Redan vid invigningen kom över 300 personer och vid de årliga julmarknaderna har man lockat tusentals.

Idag är det en populär blom- och inredningsbutik med över 13 000 följare på Instagram. Verksamheten har gått så bra att Hanna anställt två personer – Ida Hjalmarsson och Frida Jansson. Dessutom har man nyligen utökat butiken ytterligare med 80 kvadratmeter yta och digital webbshop.

– Vi har öppnat upp den vänstra delen av ladugården som vi har renoverat sedan hösten 2019, säger Hanna. Nu har vi utrymme för ännu fler sittplatser och produkter. Vi har också en väl tilltagen ateljé som vi kommer att använda när vi kör våra kurser, fortsätter hon. 

Butik botanik arrangerar kurser i blomsterbinderi för både företag och privatpersoner. Bland annat har man arrangerat flera kurser i att binda kransar och vilda buketter.

– Tidigare höll vi till inne i butiken, vilket gjorde att vi bara kunde ha kurser när vi hade stängt. Nu kommer vi kunna köra även när butiken är öppen, vilket ökar möjligheterna till fler kursdatum och tider, säger hon.

Shop-butikbotanik.se – ny webbutik

Två veckor innan julafton lanserade butik botanik sin webbshop www.shop-butikbotanik.com.

– Många som bor häromkring har börjat utnyttja möjligheten att handla på nätet för att sedan komma hit och hämta sin vara. Då vet de med all säkerhet att de får den varan de vill ha och de slipper oroa sig för att de inte hinner hit förrän varan tagit slut. Det är också fint att vi numera kan sälja till personer som inte bor så nära, utan väldigt långt bort, säger Hanna Björklund. 

Vilket sortiment kan man förvänta sig hitta på webbshoppen?

– Vi har bestämt att vi ska ha det som är praktiskt att skicka och inte riskerar att bli dåligt i försändelsen, därför kommer det att finnas ett urval av våra produkter på vår hemsida. Just nu har vi inredning, väskor och kroppsvård, svarar hon.