Dags att nominera företagare till Nässjös mångfaldspris

2 min läsning Publicerad 8 mars 2022

Vilket företag eller organisation tycker du ska få Nässjös mångfaldspris 2022? Nu har du chansen att nominera de som du tycker förtjänar lite extra uppmärksamhet för sitt aktiva arbete mot ökad mångfald, sammanhållning och likabehandling av människor på sin arbetsplats.

En solig majdag 2021 fick Industrilås ta emot Nässjös mångfaldspris och blev därmed den första mottagaren av priset. Från vänster står Anna-Carin Magnusson, kommunstyrelsens ordförande, Mikael Åkerman, produktionschef och Stefan Karlsson, vd på Industrilås samt Claes Johansson, vd på Nässjö Näringsliv.

Förra året instiftade vi på Nässjö Näringsliv och Nässjö kommun priset Nässjös mångfaldspris. Ett initiativ som vi tog för att uppmärksamma, inspirera och driva på utvecklingen av ett aktivt mångfaldsarbete.

Flera studier visar att företag och organisationer som satsar målmedvetet på mångfald är mer framgångsrika än jämförbara branschkollegor. Även samhället gynnas när företag och organisationer öppnar upp sina arbetsplatser för människor som haft stora utmaningar att komma ut på arbetsmarknaden. För att inte tala om alla de människor som får en bättre tillvaro.

Första mottagaren av priset blev Industrilås, och nu är det dags att lyfta fram ett till företag/organisation i rampljuset. Fram till den 31 mars har du möjlighet att nominera företag och organisationer genom att fylla i formuläret längre ned på denna sida.

Kriterier för att vinna Nässjös mångfaldspris

För att ha möjlighet att vinna Nässjös mångfaldspris måste företaget eller organisationen vara verksam i Nässjö kommun eller på annat sätt ha en tydlig koppling till Nässjö. Företaget eller organisationen måste också uppfylla minst ett av följande kriterier:

  • Företaget/organisationen bedriver ett systematiskt mångfaldsarbete med tydliga uppsatta mål. Vi vill premiera den som arbetar systematiskt och gärna på ett mätbart sätt!

  • Företaget/organisationen har arbetat aktivt med sitt mångfaldsarbete under flera år. Vi vill premiera den som har hållit på en tid och därmed kan visa på viss uthållighet!

  • Företaget/organisationen har lyckats nå sina mål. Vi vill premiera de med god måluppfyllelse!

  • Företaget/organisationen kan visa upp goda exempel på ett lyckat mångfaldsarbete. Vi vill göra det möjligt även för en mindre arbetsgivare med små resurser, men som gjort berömvärda insatser inom mångfaldsområdet och som främjat nytänk och innovation, att kunna bli pristagare.

Nominera senast 31 mars 2022

Fram till den 31 mars 2022 kan du nominera ett eller flera företag/organisationer till Nässjös mångfaldspris genom att fylla i nedan formulär. Vi kommer att spara alla nomineringar till framtida utdelningar, så om inte just din nominering uppmärksammas i år, kan den komma att uppmärksammas nästa år. Vinnaren kommer att presenteras i maj/juni.

Nomineringen är stängd.