Check Point Group förvärvar HT Ställverks fastighet

3 min läsning Publicerad 3 september 2020

Check Point Group väljer att öppna säkerhetslager i Nässjö. I tisdags förvärvade företaget HT Ställverks fastighet på Lerbacksgatan 8.

Check Point Group har förvärvat HT Ställverks fastighet. På bilden syns Magnus Jansson från HT Ställverk och Andreas Fälth från Check Point Group nudda armbåge med varandra.
Magnus Jansson från HT Ställverk och Andreas Fälth från Check Point Group nuddade armbåge efter affären var låst. I bakgrunden syns fastigheten på Lerbacksgatan 8.

Under våren flyttade HT Ställverk in hos Eldon Installation i Gamlarps Industriområde.

– Vi började bli trångbodda och behövde mer utrymme att expandera på, säger Magnus Jansson, vd på HT Ställverk. När vi flyttade in på Lerbacksgatan var vi 8 personer, idag är vi 29. Dessutom ingår vi i samma koncern som Eldon Installation, Simonssongruppen. Eftersom vi verkar i samma bransch och redan hade mycket samarbete mellan oss, kunde vi skapa ännu större synergieffekter genom att verka under samma tak, fortsätter han.

Den 1 oktober arrangeras en träff hos Eldon Installation och HT Ställverk för de som vill kika in hos företagen och nätverka. >> Läs mer här

HT Ställverk är leverantör av strömfördelning och levererar allt från mindre centraler upp till 5000A lågspänningsställverk. I 15 år har Lerbacksgatan varit platsen för deras produktion, men nu ska fastigheten renoveras och användas som säkerhetslager.

– Vi är oerhört nöjda med att den här affären har gått i lås, säger Andreas Fälth, vd på Check Point Group. Det här är en investering för framtiden och innebär att vi kan erbjuda våra kunder en extra trygghet, fortsätter han.

Check Point Group är en underleverantör till OEM industri inom mekanik, dynamik, elektronik och LED. Monteringen sker i staden Cixi i Kina och på plats finns även deras kvalitetskontrollcenter som ser till att produkter och system matchar med de svenska önskemålen.

– Planen är inte att vi ska ha vår primära lagerhållning här, utan grunden är fortfarande att vi ska ha vår globala split-point nära produktionen i Kina. Men för de som känner en viss osäkerhet och önskar en nära lagerhållning kan vi nu erbjuda säkerhetslager i Nässjö som täcker in hela Europa, säger Andreas.

Hur vågar ni satsa i coronatider?

– Vi hävdar att det finns en tid både före och efter coronapandemin. Vi får inte ta beslut utifrån nuläget, utan vi måste se vår potential på marknaden och ta långsiktiga beslut. Om vi skulle ta beslut utifrån nuläget, skulle vi få kortsiktiga vinster, men missa de långsiktiga. En stor konkurrensfördelen vi erhållit under den här perioden är den att vi har egna bolag och egen personal på plats i Kina när ingen kan åka dit, svarar han.

Förhållningssättet har lett till både fler affärer och ett nytt arbetssätt för Check Point Group.

– Vi har fått fler affärer för framtiden nu än under samma period förra året. Vi har nyligen anställt en person inom order och marknadskommunikation, och kommer att behöva fler säljare under 2021.

– Tidigare brukade vi göra 15 resor varje år till Kina, i år har vi bara gjort en. Trots färre resor har vi ökat vår aktivitet med vår anläggning i Kina och ökat kvalitén. Vi kommer därför att fortsätta göra färre resor, vilket är fantastiskt ur miljösynpunkt.

I november flyttar Check Point Group in på Lerbacksgatan 8. Fastigheten är ca 1000 kvadratmeter stor med ett lagertält på 250 kvadratmeter.