Catena bygger ut Höglands Logistiks lager i Nässjö

3 min läsning Publicerad 26 februari 2021

Det går bra för systerbolagen Höglands Logistik och Höglands Logistik Center. Vd och ägare Henrik Almström beskriver 2020 som det bästa året någonsin och berättar att de bygger ut för att säkra framtida tillväxt.

Höglands Logistik bygger ut fastigheten i Nässjö. På bild syns stommen.
Det är en ordentlig utbyggnation av Höglands Logistik.
På bild syns en grävmaskin tippa makadam i en gul dumper.
Catena har gett Ylab i uppdrag att uppföra fastigheten. Det var även Ylab som uppförde Höglands Logistiks befintliga fastighet.
Bilden visar Höglands Logistiks röda logistikfastighet i Nässjö. Utanför fastigheten står lastbilar redo för transport.
Höglands Logistik nuvarande fastighet är 9000 kvadratmeter stor.
Höglands Logistiks lager i Nässjö.
Henrik Almström har tidigare jobbat som lastbilschaufför. Efter att ha sett brister och möjligheter i branschen startade han upp Höglands Logistik 2005. Foto: Höglands Logistik.

2016 flyttade Höglands Logistik till Gamlarps Industriområde. Catena, som äger och förvaltar logistikanläggningar runtom i Sverige, hade investerat 65 miljoner kronor i en tomt på 63 000 kvadratmeter och byggt en fastighet på 9000 kvadratmeter åt Höglands Logistik.

Nu, fem år senare, har Höglands Logistik vuxit så pass mycket att de behöver ännu mer yta.

– Vi bygger ut lagret med 6000 kvadratmeter och utökar deras hårdgjorda ytor med cirka 2500 kvadratmeter, säger Jonas Larsson, fastighetsförvaltare för Catena. Vi har redan rest stommen och om allt går enligt plan är vi färdiga första juni, fortsätter han.

Satsningen kommer att landa på ca 40 miljoner kronor och skapa expansionsmöjligheter för Höglands Logistik.

– Med de nya ytorna kommer vi bli ännu mer flexibla och kunna ta emot ännu fler kunder, säger Henrik Almström, vd och ägare för Höglands Logistik och Höglands Logistik Center. Vi har redan idag möjlighet att ta an nya uppdrag, både inom tredjepartslogistik och transport, fortsätter han. 

Höglands Logistik kommer inte bara kunna växa utan även samlokalisera sina enheter.

– Vi har ett par externa lager som vi kommer att flytta hem till Nässjö när det nya lagret står klart, säger Henrik Almström. 

All-time-high för Höglands Logistik

Höglands Logistik erbjuder ett brett utbud av tjänster inom transport och tredjepartslogistik. Allt från lokal paketdistribution, budtransporter och logistikförmedling till rikstäckande inrikestransporter av parti och styckegods, och diverse spridningsupplägg. 

Företaget grundades 2005 och expanderade så snabbt att man tilldelades gasellpriset i Jönköpings län två år i rad, mitt under den globala lågkonjunkturen. Och trots utmaningarna under föregående år blev det ett historiskt år för bolaget.

– Det känns ju lite konstigt att säga, men 2020 var ett fantastiskt år för oss. Det bästa året genom tiderna. Vi fick några nya uppdrag, inga stora, utan det som verkligen gjorde skillnad var vårt interna utvecklingsarbete. Vi smalnade av organisationen och effektiviserade alla delar i verksamheten, vilket ledde till ett mycket bra år, säger Henrik Almström.

8000 kvadratmeter ledig tomt

Efter Höglands Logistik expansion har Catena 8000 kvadratmeter ledig yta kvar i Gamlarps Industriområde.

Vad är planerna för dessa kvadratmetrar?

– Förhoppningen är att vi jobbar vidare med Höglands Logistik och gör en utbyggnad till om några år. Det är alltid kul att hjälpa en hyresgäst i sin resa, men om de inte är i behov av mer ytor är det såklart möjligt för andra aktörer att etablera sig. Om man är intresserad är det bara att höra av sig till oss, svarar Jonas Larsson.


Pressmeddelande

Denna nyhet finns som pressmeddelande som är fritt att ladda ned och använda. Länka gärna till nnab.se om du använder våra bilder eller texter.