Anna Kilén öppnar egen inredningsateljé

3 min läsning Publicerad 25 april 2023

Längtar du efter en ny härlig miljö hemma eller på jobbet? Nu drar gardin- och inredningsprofilen Anna Kilén igång ett eget företag. Den första maj slår hon upp dörrarna till sin syateljé och butik i Bodafors.

Mikael och Anna Kilén står bakom satsningen på den nya gardin- och inredningsverksamheten Kilén Textil. Ateljén finns i Bodafors men Anna kommer att göra kundbesök i stora delar av södra Sverige.
Utvalda inredningsdetaljer finns att köpa i butiken men Anna kommer också att beställa hem utvalda produkter för olika kundprojekt.
Mitt i Bodafors finns den nya textil- och inredningsbutiken.
Anna Kilén har många års erfarenhet av textil och sömnad med fokus på gardiner.

I det nyskyltade fönstret tittar Anna Kiléns kaniner nyfiket fram. Anna har själv tillverkat dem i betong – hon är en kreativ själ som skapar både på jobbet och på fritiden. Anna har ett mångårigt förflutet som anställd i textilbranschen och nu förverkligar hon drömmen om ett eget företag. Del i verksamheten har också maken Mikael som kommer att hjälpa till med det administrativa.

– Men det är faktiskt möjligt att Mikael kommer att hjälpa till lite med sömnaden också. Han fick smak för det när vi var i Borås och såg ut symaskinen till ateljén, skrattar Anna Kilén som kommer vända sig till såväl privatpersoner som företag och offentlig miljö.

– Idén är att jag kommer ut till kunden och lyssnar av önskemål och behov. Sedan tar jag fram ett förslag med gardiner, solskydd, textilier och annan inredning som vi går igenom tillsammans med kunden innan jag börjar sy. Monterar och färdigställer miljöerna gör jag förstås också.

Handplockade leverantörer

Sömnadsateljén i Bodafors kommer att vara utgångspunkten och här finns även en liten butik med utvald textil och inredning samt, förstås, gardiner.

– Men jag kommer att vara ute mycket hos kunderna som finns både här på Höglandet och så långt bort som på Öland, i Stockholm och Båstad.

Leverantörerna har hon handplockat för att möta kundernas individuella önskemål kring stil och material och spänner från det vackra enkla till det mer exklusiva – utan att för den skull dra iväg alltför mycket i pris.

– Tanken är att vi ska kunna erbjuda en helhetslösning men, och det är viktigt, vi lyssnar in och utformar en lösning som är helt anpassad för och som känns bra för kunden. Vi kommer inte att sälja in koncept utan det är alltid kundens önskemål och behov som är i centrum, förklarar Mikael.

Bodafors backar upp

”Kilén Textil” är en riktig familjeaffär. Även om det är Anna och Mikael som driver företaget så har släkten backat upp med snickerihjälp, Annas pappa Sören och bror Hans håller som bäst på att tillverka det stora sybordet som ska få en hedersplats mitt i ateljén. Faktum är att hela Bodafors verkar heja på. Lyckönskningar och hejarop strömmar in genom den öppna butiksdörren när vi hälsar på.

Intresset är stort, konstaterar Anna.

– Jag startade upp vårt Instagram-konto i går kväll och så här tolv timmar senare har vi redan 150 följare. Det är förstås jätteroligt att alla är så positiva.