Advisorgruppen etablerar sig i Nässjö – läget avgjorde

2 min läsning Publicerad 13 mars 2024

När redovisningsbyrån Advisorgruppen expanderar på Höglandet lägger man kontoret i Nässjö. ”Nässjö har ett perfekt kommunikationsläge. Kunder från hela Höglandet kan lätt ta sig hit och det blir enklare att rekrytera personal”, säger VD Emelie Wannerö.

Hela gänget på Advisorgruppen i Nässjö! Överst från vänster Annica Petersson, Claes Thedman och Emelie Wannerö. Nederst från vänster Camilla Jönsson och Nina Vissing.
Emelie Wannerö och hennes kollegor på Advisorgruppen tar emot kunderna i de anrika lokalerna i hörnet Mariagata-Anneforsvägen.
Annica Petersson och hennes kollegor har specialkompetens inom förvaltning av bostadsrättsföreningar.
Advisorgruppens nya Höglandskontor har fått en kärleksfull renovering före inflyttning. Valet av Nässjö är strategiskt, här finns både kundunderlag och goda kommunikationer, förklarar Emelie Wannerö. 

I de anrika lokalerna i hörnet Mariagatan-Anneforsvägen trivs de fem medarbetarna på Advisorgruppens nya Nässjökontor alldeles utmärkt. Här fanns tidigare Galleri Bråna och ännu längre tillbaka bokbinderiet Eifels. 

– Vår hyresvärd har totalrenoverat lokalerna åt oss och det är ett fantastiskt bra läge där vi ser hela stan passera utanför kontorsfönstren, säger Emelie Wannerö. 

Advisorgruppen är en av regionens större redovisningsbyråer med nästan 40-medarbetare. Fokus ligger på löpande redovisning, årstjänster, rådgivning och lönetjänster men man kan också erbjuda expertrådgivning genom samarbeten med revisorer och skattekonsulter. Verksamheten ägs av jönköpingsbaserade Huset Invest AB.

”Goda inresemöjligheter”

Etableringen i Nässjö är strategisk.

– Vi ser möjligheten att växa på Höglandet. Nässjö har goda inresemöjligheter både för medarbetare och kunder. För att expandera och bli fler så är de goda kommunikationerna en stor fördel. Det blir enkelt att nå kunder även i omkringliggande kommuner samtidigt som det blir lättare att rekrytera, säger Emelie Wannerö som menar att service och lokal närvaro är mervärden i en bransch som har blivit allt mer digitaliserad.

– För oss är det viktigt att kunna möta kunderna där de finns.

Specialkompetens inom lön och BRF

Advisorgruppen är stora på lönehantering och har även två auktoriserade lönekonsulter. Nina Vissing berättar att hon inte tillbringar jättemycket tid på det nya fina kontoret:

– Jag är huvudsakligen ute och gör jobbet hos kund. Många har sina egna system och föredrar att få hjälp med jobbet på plats i den egna verksamheten. Ett uppdrag som jag tycker är fantastiskt roligt!

Kunderna finns i många branscher och alla är välkomna oavsett bolagsform eller storlek. 

– Dessutom har vi en specialkompetens som gör oss unika, berättar Annica Petersson:

– Advisorgruppen har sitt ursprung i välkända Jönköpingsbostäder som erbjuder förvaltningstjänster för bostadsrättsföreningar. Sammanlagt förvaltar vi 200 BRF-er och vi ser ett växande behov här på Höglandet.

Nässjös kommunikationsläge blir allt starkare

Advisor-gruppens etablering på Höglandet är en av flera företagssatsningar som har blivit verklighet tack vare de goda kommunikationsmöjligheterna till och från Nässjö. Kommunikationsläget är resultatet av ett långsiktigt arbete med syftet att göra det lättare för företagen att knyta till sig kompetens och kunder från andra städer och regioner. Allt fler företag och organisationer väljer att etablera huvudkontor och verksamheter i Nässjö på grund av detta.

Det här är några av de senaste årens spännande händelser!

2024

Krösatågens nya tågdepå invigs. Härifrån servas Krösatågstrafiken i fyra län.

2023

Återvinningskoncernen Vinning flyttar sitt huvudkontor till Nässjö.

2022

Omexom beslutar att flytta två av sina regionkontor samt sitt utbildningscentrum för sina 2500 medarbetare till Nässjö.

Region Jönköping beslutar att förlägga ett stort länsarkiv för regionens tre sjukhus till Nässjö.

Polisen väljer att bygga sitt nya kontaktcenter, som ska serva tre län, i Nässjö.

JYSK etablerar ett nytt utbildningscentrum i Nässjö. Här ges retail- och managementutbildningar för 2000-3000 medarbetare i Sverige och Finland.